|
cheyletiella dermatiti |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
karacayeda ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 93 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı karacayeda
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Eki 2022 Saat 22:25 |
Hocam merhaba birkaç hafta önce uyuz mu diye size danışmak için post açmıştım sizde suçiçeği olduğunu söylemiştiniz rahat bir nefes almıştım ta ki evde beslediğimiz tavşanı sahiplendirdigim bayan beni arayıp tavşanı aldıktan bir hafta sonra vücudunda çok kaşıntılı kırmızı benekler çıktığını söyleyene kadar. Bana resim attı benimle aynı döküntüleri vardı karınla başlamış bacaklarda ve kollarda da devam etmiş aynı şekilde seyretmiş ikimizinde yani. Bayan böbrek nakli olduğu için her durumda doktoruna gidiyormuş cildiyeye yönlendirmişler. Cilt doktoru tavşanlarda bulunan bir akar oldugunu bunun bazen insanlara da geçebileceğini ama cogalamayip bir ay içinde kendiliğinden düzeleceğini söylemiş hatta ismine cheyletiella dermatiti demiş. Yine de işimizi riske atmayalım kwellada losyon sürüp 24 saat sonra banyo yap demiş yatak çarşaf kıyafetleri yıka demiş. İnsandan insana geçmez ama tavşanla temas eden herkes de bu losyonu sürsün demiş. Hocam bu ne menem bi hastalıktır dediği gibi kendiliğinden geçer mi bizim evde sadece büyük kizimla bende oluştu dediği gibi küçük kızımla eşim tavsani pek sevmezlerdi ellemezlerdi onlarda bişey yok şimdilik. Sizden başkasına güvenim yok bu hastalık hakkında bizi bilgilendirir misiniz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118886 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cheyletiella; Uyuz gibi deri icine GIRMEZ. isirdigi yerde kabarikliklar olur, o kadar.
O yuzden Kwell veya Kwellada bu enfeksiyonlarda bir ise yaramaz. Kasinti oluyorsa, Fenistil jel surun, dokuntuler sinek isirigi gibi kendiliginden gecerler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|