Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Lenfödem
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Lenfödem

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Lavden Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Lavden Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Lenfödem
    Gönderim Zamanı: 19 Kas 2022 Saat 00:09
Hocam merhaba 36 yaş bayan 58 kg 155 boy , artık kafam çok karışık size danışman istedim 2020 yılında sol el parmaklarım ve elim şişti tam 13 kere farklı bölümde doktora gittim ,romatoloji kalp damar dahiliye üroloji,,,,vs röntgen kan tahlilleri herşey normal dediler , bu iki senede elimin şişliği bazen az indi bazen geri şişti iki hafta önce yine sol alt kol ve el şişti ağrı yok kalp damara gittim doppler çekti sonucu paylaşıyorum sol el doppler i. Genel cerraha git sol memeyi göster dedi ,genel cerraha gittim meme usg yaptı bisey yok bu lenfödem dedi bir kalp damara ve romatoloniye git dedi . 2 sene önce iki farklı romatoloji ve bir kalp damar doktoru el sisliginde bisey yok demişti ben şimdi nereye gitmeliyim hocam 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118567
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2022 Saat 18:33
Yapilacak bir sey yok, sisme oldugunda, kolunuzu yuksekte tutun. 
Yukarı Dön
fahra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 94
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fahra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2022 Saat 21:33
Kadir Bey merhaba. 8 yaşındaki oğlum 10 gün önce ateşlendi. 4 gün kadar 39-40 derece devam etti. İlk 48 saat kafası sağa eğik bir şekilde kalkmadan yattı ve o günden beri boynu tutuk. Hollandadayız , aramadan doktora gidilmiyor. Doktoru aradıgımızda yattıgı yerde Çocugun bacagını kaldırmamızı istedi. Herhangi bir zorluk veya acı yaşamadı, bacagını kaldırabildik. Böyle olunca görmeye gerek duymadı. Günde 3 defa paracetamol verip sıcak uygulamamızı söyledi. Fakat 10 günü geçti çocukta çok az gelişme var. O günden beri ilk defa bugün okula gitti. Başını doğrultamadıgı için gitmek istemedi. Bazen başının ağrıdıgını da söylüyor. Bu duruma ne dersiniz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2022 Saat 04:01
Parasetamol grubu ilaclar bu durumda bir ise yaramazlar.
Ibuprofen grubu ilaclardan birini gunde:3x1 verin.
Dayanabildigi kadar sicak kompres gunde 1-2 defa uygulayin. 
Yukarı Dön
fahra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fahra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2022 Saat 08:57
Söylediğiniz gibi yaptım çocuk rahatladı. Başı hala yamuk ama hareketleri rahatladı. Fakat dünden beri yine ateşi çok yüksek. Birkaç gündür burnu akmaya başlamıştı, burada hava çok soğuk. Menenjitten korkmamıza gerek var mı sizce? 
Yukarı Dön
fahra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fahra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2022 Saat 09:33
Geceden beri de midem bulanıyor diyor ama kusmadı.
2 hafta önce ilk hastalandıgında boynunu asla kıpırdatamıyordu. Ateşi de vardı. Biz fark etmeden menenjit geçirmiş olabilir mi veya şu an için öyle bir şüphe olabilir mi. Başının tepesinin karıncalandıgını söyledi bugün. Ancak bilincinde hiçbir sıkıntı yok.

Düzenleyen fahra - 25 Kas 2022 Saat 18:08
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2022 Saat 18:45
1- 8 yasinda, klasik Menenjitler olmaz. Ya "otojen beyin absesi" olacak, ya da, Trafik kazasi sonucu kafatasi tabaninda, catlak olacak. 
2- Menenjit tedavi olmazsa, KESIN sakat birakir. Kendiliginden iyilesme diye bir sey yoktur. 
3- Menenjitli cocuk; ellerini arkaya dayamadan oturamaz, burnunu dizine degdiremez. 
(Cok fazla Turk doktor etkisi altinda kalmissiniz)

Grip geciriyor. 

Yukarı Dön
fahra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fahra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2022 Saat 20:11
Çok teşekkür ederim. Ne diyim ben o doktorlara bilmiyorum ki :/
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.