Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulakta duyma problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kulakta duyma problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Jasmined Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 291
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jasmined Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulakta duyma problemi
    Gönderim Zamanı: 19 Kas 2022 Saat 09:44
Hocam merhaba

4.5 yasinda kiz çocugum var.
Bu sene eylulde okula basladik. Neredeyse 2 aydir hasta. 
Son 10 gündür dikkatimi ceken birsey var. Suan oksuruk ve burun akintili grip. Dikkatimi ceken sey bazen net duymuyor anlayamadim diyor daha önce hic boyle birseyle karsilasmadim. İlliadin damla başladım.
Kulak duyma problemi gribe mi bağlıdır yoksa neden olur? Benzeyen kelimeleri yanlis anliyor mesala. Genel anlamda hic ilac kullanmadik diyebilirim. Bizi yonlendirebilirseniz cok sevniirm. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2022 Saat 18:33
10 seneden fazla zamandan beri bu sorular soruluyor. 
1- Evet, ilk defa yuva/okul baslayan her cocuk, ilk sene cok hasta olur.
2- Evet, agir duymasi, Gribe bagli.
Hem Makalelerimi, hem Forumdaki soru-cevaplari okuyun. 
Yukarı Dön
Jasmined Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jasmined Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2022 Saat 15:36
Hocam cok uzun suredir takipcinizim her gun yazılarınızı okuyorum.
Cocugum yine hasta.3 gundur varolan Atesi bugun geçti. Yogun burun akintisi ve öksürük var. Ve yine kulakta duyma problemi basladi. Konusmalari yanlis anliyor duyamiyor.televizyon izlerken ses açtırıyor. Illiadin basladim dun gece. 
1-)Daha once sormuştum gribe bagli demiştiniz ama Aslinda merak ettigim ilac kullanmadik bu atesli doneminde ve genel anlamda kullanmiyorz. Kulakta duyma problemi genel anlamda nasil gelisiyor. Dogustan yoksa sonradan duyma problemi nasil olur neye dikkat etmeliyiz.
2-)illiadini kulagi agrimadan da kullansak zarari olur mu? Suam agri yok ama duymada problem var

Cok teşekkür ederim 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2022 Saat 18:46
Yuzbin kere anlattim! 
 Griplerde olusan ODEM, Oztaki borusunu kapayinca, Orta Kulak boslugu icini nemli tutmak icin  devamli 
 salgilanan, "goz yasi" vasfindaki sivi akamaz ve icerdeki basinci arttirir. Bu basinc, Kulak Zarini gerince, 
 agri olur.
Turkiye'deki Tip fakultelerinde, 50 seneden beri Fizyopatoloji dersi okutulmadigi icin, Turk doktorlari olusan
 hastaliklarin mekanizmalarindan haberi yoktur.
Bir de buna; sirf sahtekarlik yapabilmek ve  aileleri dolandirabilmek icin, her Gripli cocuga (hicbir hastalik
bulgusu  bulamadiklarinda), "Kulak zari kizarik" veya "Kulaginda sivi var", gibi yalanlari eklediginizde, 
be sahtekarlik sanki gercek mis gibi algilanmaya basliyor.
Bunlarla ilgili 2 makaleyi, Yazarlar kismindan okuyun. 
O yuzden, sakin Turk doktorlarina gitmeyin, onlara inanmayin.
Simdilik bir tek Cerrahi branslarda (KBB haric) bu yozlasma baslamadi. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ara 2022 Saat 18:57
Yukarı Dön
Jasmined Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jasmined Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2022 Saat 08:20
Hocam merhaba,

Kizim dun gece kulagindaki ses nedeniyle pek uyuyamadi. Sabah tekrar atesliydi. 3 gun suren atesten sonra dun hic atesimiz yoktu sabah tekrar ateşi yükseldi.
Ciddi bir duyma problemi yasiyoruz. Kulakta ses var ama agri yok
1-)İlliadin kullanıyorum. Bactrim baslamali miyiz?dilde baya pas var sadece ucgen kısmı pembe diyebilirim. Ama rahatsiz edici bir koku yok. Oyuzden antibiyotik olayini anlayamıyorum. 
Bactrim ya da antibiyotik kullanacağımzi nasıl anlayacağız? 

2-)eger cocuk bakteriyel bir hastalık geçiriyor ve biz bunu farkedemezsek antibiyotiksiz iyilesebilir mi?

3-)bakteriyel hastaligi farketmezsek kalici bir iz birakir mi cocukta?

Cok teşekkür ederim 

Düzenleyen Jasmined - 12 Ara 2022 Saat 09:42
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2022 Saat 18:32
1- Bu safhada Bactrim gerekmiyor.
2- Antibiyotik gerekirse (yuz bin kere anlattim):
Ates + agizda pis koku + Dili kaplayan Pas tabakasi olur. 
Yukarı Dön
Jasmined Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Jasmined Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2022 Saat 21:14
Hocam size yazdıktan sonra saat 16.gibi kulakta agri basladi ve 1 saat sonra ateslendi. Doktora bactrim surup yazdirdim.
Ilactan 5ml yani 1 olcek verdim. Agrisi gecti ama atesi var.  Epeyde yuksek 39.6 larda birsey yapmaliyim? Bactrim atese etki etmez mi? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2022 Saat 21:32
Bactrim, 5gun kullanin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.