Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geçmeyen enfeksiyon ve büyük geniz eti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geçmeyen enfeksiyon ve büyük geniz eti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ekagan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ekagan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geçmeyen enfeksiyon ve büyük geniz eti
    Gönderim Zamanı: 27 Kas 2022 Saat 21:26

Merhaba hocam.

9 yaşındaki büyük oğlumuzu sayenizde minimum ilaçla büyüttük ve yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Ancak 40 aylık küçük oğlumuzda (100cm, 13,5kg) çaresiz kaldık. Bu yüzden yeniden size danışmak istiyorum. Küçük oğlum bu yıl Eylül ayında kreşe başladı. İlk hastalandığı hafta iki kez bir-iki günlük ateşelendi. Sonrasında öksürük, bazı günler kulak ağrısı ve çok uzun bir süre öksürükle birlikte yoğun sarı sümük oldu. Sümüklü dönemde birkaç gün 1-2 dakikada bir yoğun akıntı oldu. Bunların dışında yıl boyu geniz eti sorunu var. Neredeyse burnundan hiç nefes alamıyor. Gece bazen ağzından dahi düzgün nefes alamadığı, nefesini tuttuğu oluyor. Geçen yıl kreşe gitmiyordu ancak yıl boyu geniz eti problemi oldu. KBB uzmanları ameliyat önerdi, yaptırmadık. Yaza doğru geniz eti biraz küçüldü. Ancak bir gün denizde dengesini kaybedip biz müdahale edene kadar birkaç kez suya battı çıktı, sonrasında yeniden geniz eti büyüdü. 

Eylülde başlayan hastalık döneminde gittiğimiz çocuk hastalıkları ve kbb uzmanları orta kulak iltihabı, akut sinüzit, akut tonsillit ve mevsimsel alerjik rinit teşhis ettiler. Son gittiğimiz kbb uzmanı antibiyotik iğne vermek istedi, iğneye karşı çıkınca Kalimer şurup verdi. Aylardır kullanmamak için direndiğimiz antibiyotiği her doktor önermeye başlayınca kullanmaya başladık. Antibiyotiğin 3. günü gittiğimiz başka bir doktordan yaptırmak istememesine rağmen kan sayımı rica ettik. Kan sayımı sonucu şöyle:

WBC: 22.9, CRP: 11.31, Nötrofil: 1.5, RBC:5.4, HGB:13.9, HCT:41, PLT:426, MCV:76.5, MCH:25.9, MCHC:33.9, MPV:8.2, RDW:13.9, PDW:15.7, NEU%:53.9, NEU#:12.3, LYM#:8.3, LYM%:36,  MONO#:1.76, MONO%:7.70, EOS%:2.20, BASO%:0.20, BASO#:0.05, PCT:0.349, Total IgE:1.03, 25HidroksiVitaminD:103

9 günlük antibiyotik kullanımı sonrası kbb uzmanına kontrole gittik, boğaz ve kulakların iyileşmediğini, geniz etinin yüzde 80 büyük olduğunu söyledi. Novosef iğne ve risonel yazdı. Açıkçası boğazına bakınca her iki yanın kırmızı ve şiş olduğu görülüyor, ancak boğazı ve kulakları ile ilgili hiç bir şikayet bildirmiyor. Geceleri sık sık uyanıyor, düzgün bir uyku uyuyamıyor. Arada bir sümük şikayeti oluyor. 

Ne tavsiye edersiniz yeniden antibiyotik kullanalım mı? Yeniden WBC baktırıp, duruma göre mi kullanalım. Novosefi kullanmalı mıyız yoksa şurup yeterli mi?

Gittiğimiz hiçbir KBB uzmanı geniz etinin nedeni ile ilgilenmedi, sadece kesmek istedi. Sümüklü dönemin belkide bir ay sürmesi kronik sinüziti olduğunu mu gösterir? Geniz eti sorunu kronik sinüzit nedeniyle oluyor olabilir mi? Öyle ise ameliyat çözüm olur mu, geniz eti tekrarlar mı? 

Ayrıca şunu da belirtmemde fayda olabilir. Antibiyotiklere rağmen geçmeyen üsye hastalıkları nedeniyle 6 yaşında iken benim bademciklerim alınmış. 

Çok uzun süredir hasta olduğu için yazı çok uzun oldu farkındayım ancak yanıtlarsanız çok sevinirim. 

Yukarı Dön
ekagan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ekagan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2022 Saat 22:30

3 doktorun 5 farklı muayene-kontrolde yazdığı ama çoğunu almadığımız yada kullanmadığımız ilaçları yazmayı unutmuşum. Klamoxu ikinci ateş yükselmesi nedeniyle 5 gün kullandık, zaditeni iki gün kullandık ancak Onceair, aferin, deloday, risonel, novocef ve augmentin bid400 kullanmadık. Serum fizyolojik, iliadin, Coldmix ve bal-limon kullandık, sıcak su buharı (bazen vicksli) yaptık.  

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2022 Saat 03:10
1- Geniz etinin; denize batmakla bir ilgisi yok. Geniz eti de bir LENF bezidir, bu yastaki her cocukta, her 
enfeksiyonda buyur. SAKIN ameliyati dusunmeyin bile.
2- EYlul ayinda antibiyotik gerekiyormus. 
3- Sonra gittiginiz KBB doktoru, tam bir sarlatan. 
4- Atesi olmayan bir cocukta, WBC baktirmanin bir anlami YOKTUR! 
5- Sumuk?? Koylere gidin, sokaklardaki bu yaslardaki cocuklarin tamami sumukludur.
6- Geniz eti, aralarda kuculse bile, lenf bezi oldugu icin, HER enfeksiyonda tekrar buyur. KBB kasaplarinin
 gazina gelmeyin. 
7- Bademciklerin alinmasi ile HICBIR HASTALIK ONLENEMEZ. Sizi zamaninda iyi kaziklamislar!
9- BU assagilik sarlatan doktorlar, size ve cocuklariniza HIC Grip teshis ettilermi??? Etmezler!! Bunlar boyle
assagilik sahtekarlardir.
10- O "kullanmadiginiz" ilaclar, tam sarlatan ilaclari. "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi sabit Forum'dan
 okuyun, anlarsiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Kas 2022 Saat 03:11
Yukarı Dön
ekagan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ekagan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2022 Saat 08:10
"Eylulde antibiyotik gerekiyormuş" yazmışsınız; kan sayım sonuçlarına göre yazdıysanız kan sayımı yaklasık 10 gün önce yaptırdık, test verdiğimizde ateşi yoktu. Ateş en son Eylülde olmuştu. WBC yüksek çıkınca kullanmakta olduğumuz Kalimer e devam ettik ancak doktorun söylediğine (ve bize) göre pek faydası olmamış. Ateşsiz wbc nin yüksek olması mümkün değil mi?
Yukarı Dön
ekagan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ekagan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2022 Saat 17:41
Hocam bugün wbc baktırdık, 19.4 çıktı. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2022 Saat 19:26
Ates olmadan WBC yuksek olamaz, kesin Laboratuvar hatasi veya kasten yuksek yaziyorlar. 
Yukarı Dön
Fatma23 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 97
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Fatma23 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2023 Saat 14:55
Merhaba hocam benim kizimdada aynı durum var 3.5 yaşında alerjik bir çocuk.kres başladığından beri hasta burnu akıyor ve hafif öksürük ama henüz hiç ateşi çıkmadı. İki hafta önce kulağı agriyor diye kbb ye götürdüm geniz eti yüzde 90 buyuk hemen ameliyat gerekli dedi kulak iltihabı ve bademcik iltihabı var dedi 6 gün amoklavin kullandım(ilk antibiyotigi) ama ishal ve karın ağrısı yaptığı için Dr kesti ilacı 6 gün sonra muayenede kulağındaki sıvı biraz azalmis ve bademcik iltihabı ile ilgili bir şey demedi.
1 hafta sonra bugün kızımı çocuk Dr una alerji testi için goturdum ve Dr boğazına baktıktan sonra kriptik tonsilit diye bir şey söyledi ve direk iğneye yönlendirdi bende çocukta ne öksürük ne ateş hiç bir semptom olmadığını söyledim o da size bırakıyorum o zaman dedi . Şimdide sağlık ocağına getirdim boğazı kırmızı ve yanlarda beyaz noktalar var bana değişik geldi antibiyotik şurup vereyim diyor ne yapacağımı şaşırdım hocam yardımınıza ihtiyacım var. Agzinda koku yok dili pembe sadece bademciklerin yan taraflarında beyaz iltihaplar var

Yukarı Dön
gimmeluck Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 123
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gimmeluck Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2023 Saat 15:24
merhaba,
 özelden yazmıştım ama burdan merak edenler de görür sanırım.

ateşsiz wbc 20 civarı olması mümkün değil demişti Kadir hocam.
Kasımsonundan sonra ne yaptınız acaba?

Bu arada benzer yazılar da gördüm bazı forum üyelerinden,
yüksek wbc  ama klinik iyi, pas koku yok, ateş yok gibi..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.