Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Özel menenjit aşıları ile ilgili televizyon haberi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Özel menenjit aşıları ile ilgili televizyon haberi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 259
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Özel menenjit aşıları ile ilgili televizyon haberi
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2022 Saat 01:58
Sayın Hocam

Size daha önce de menenjit aşıları nimerix bexero ile ilgili soru sormuş ve cevabınıza istinaden ve size olan tam güvenim ile bu aşıları yaptırmadım.

Fakat biliyorsunuz Türkiye bir çok yerden mülteci akını almış durumda Afganistan dan tutun da Afrika ülkelerine kadar. 

Bugün de haberlerde menenjit hastalığının artışta olduğu ve devletin artık bu aşıları ücretsiz yapması gerektiği ile ilgili bir haber vardı. Haberde devlete bağlı hastane doktorları olduğu için de ayrıca şüphe düştü içime. Yani dediğiniz gibi böyle bir durum olsa dsö ye bilgi vermek şartdır. Haberi yapılıyor dsö ye haber verilmiyor gibi bir durum olamaz. Yada diyelim böyle bir tablo yok bu haberin yapılması suç olması gerekiyor. Sağlık bakanlığı en azından haberle ilgili bir yaptırım için işe koyulması gerekiyor. 

Bu yüzden bende tekrar sormak istedim işin doğrusu nedir. 
Yani bir ihtimal fiyatlar arttığı için insanlar bu aşıları alamıyor yapamıyor diye korku yaratıp aşı şirketlerine destek için mi? Ama mülteci artışı ile aşısız insan sayısı ve farklı milletlerden çok insan olması da risk gibi. Tv de yayınlandı bu akşam haber.  Sizden bilgi almak istedim bu yüzden. Gerçi böyle bir durum olsa siz bizden önce hemen paylaşım yapıp bizi bilgilendirirsiniz diye düşünüyorum.

Çocuklarımın biri 11 yaş, diğeri 18 ay.
 Makalenizi okuduğum kadarı ile menectra için 11 55 yaş arası etkili demiş ve öncesi için etkisi yok olarak anladım. Bizde olan b tipi olduğunu ve 11 yaş öncesi yapılan aşıların da b tipine faydası olmadığını anladım.

Yani bu durumda 11 yaşında olana aşı yaptırmamiz gerekir olarak anlıyorum.  Kafam çok karşıtı affınıza sığınarak. Sizden yardım rica ediyorum 

Düzenleyen Glnrkzy - 09 Ara 2022 Saat 02:54
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118968
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2022 Saat 07:31
Bir bilebilsem Turk devletinin ne halt dusundugunu? 
Saglik bakanligi, eskisi gibi degil. Palavrasi bol, icraati az dir. 
OZEL Menejit asilari son derecede pahali asilardir.
Yoksa, Turkiye'de Menenjit yapan bakteriler olan; Hib, Verem ve Pnomokolar zaten Ulusal asi takvimi ile 
ucretsiz uygulanmaktadir.
Turkiye'de gorulen menenjitlerde HiB ve Pnomokok menenjitleridir. Bunlar da "Asi Karsiti" salaklar yuzundendir. 
O aileler, asilari yaptirmamanin cezasini bu sekilde odeyecekler. Onlara zerre acimayin. 
DSO'nun (WHO) yayini olan MMWR mecmuasi, her hafta bulasici hastaliklar haritasi yayinlar. Simdilik 
Turkiye'de panik yapilacak; ne Streptokok enfeksiyonlari vardir, ne de Meningokok menenjitleri. 
Tabii, simdi Sarlatan Turk doktorlarinin eline Streptokok  bahanesi ile iyi bir firsat gecti,sakin bu assagilik
 sahtekarlara kanmayin. Yazilarimi okuyun. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.