|
Strep A pozitif mi anlayamadım |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
karacayeda
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı karacayeda
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Strep A pozitif mi anlayamadımGönderim Zamanı: 16 Ara 2022 Saat 01:27 |
|
Hocam 14.10.2016 doğumlu kızım 19.7 kg geçen haftadan beri hastaydı ilkin normal nezle gibiydi önemsemedim tam iyilesti derken şiddetli ateş halsizlik saç dipleri bile ağrılı hastalığa yakalandı zerre gram birşey yemiyordu burnu dolu gibi az öksürük var gibi ne olduğunu anlamadık tam ama ağır hastalandı bu hali üç gün sürdü gece eşim acile götürelim dedi boğazları çok kötü olmus nasıl bu kadar durdunuz dedi antibiyotiksiz duzelemez dedi agumentin verdi eşimin israrirla icirdim ama sabah kalkinca hicbirsey yok gibi kalktı neşesi yerinde hic ateş kalmamis az iştahsızlık ve az öksürük kalmış sadece şoka girdim sizden okuduklarımdan anladığım kadarıyla dedim ki strep A pozitif. Hemen hastaneyi aradım ama şaşırmadım test hastanede yapılmıyor iyileşme görüldüğü için antibiyotiği bırakmadım şuan 3. Günu de içti yatmadan önce. Hocam sonra büyük kizim hastalandı 06.06.2013 doğumlu 59 kilo onunda gün gün kötüleşiyor asla iyileşme yok eşim gece doktora götürdü yine acile antibiyotiğe gerek yok demiş öksürük kesici birşeyler birde katalik mıdir nedir bir ilaç yazmış tabiki kullanmadım şimdi sorum çocuklarımın nesi var antibiyotik doğru uygulandiysa büyük kızıma da almalimiyim kilosu göz önünde bulundurulunca yetişkinler gibi hap olanlardan mi kullanacak bu arada büyük kizimda öksürük burnu dolu olması yani sıra bugün ishal vardı ama gece geçti. Yardiminiza çok ihtiyacım var çünkü bu hastalıkta tedavi süreci önemli diye yazmışsınız küçük kızım bı şişe antibiyotiği bitirse yeterli mi ikinciyi de alacak miyiz büyük kizim ne kullansın lütfen yardım edin hocam çok korkuya kapıldım
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2022 Saat 04:01 |
|
EGER; Antibiyotikten, 12 saat sonra tamamen iyilesti ise kesin, Streptokok enfeksiyonudur. Yaptirabilirseniz
1 defa 1 ampul Deposilin6-3-3 vurdurun. Veya, antibiyotik surup; 20 gun daha kullanin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ara 2022 Saat 04:02 |
|
![]() |
|
karacayeda
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı karacayeda
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2022 Saat 08:26 |
|
Hocam büyük kizimda aynı enfeksiyondur o zaman değil mi ona ne kullanayım yaş dokuz ama gelişkin 59 kilo
|
|
![]() |
|
karacayeda
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı karacayeda
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2022 Saat 08:56 |
|
Hocam kızım uyandı iyiyim diyor öksürük var hala ama daha iyi görünüyor strep A olsa da kendi kendine iyileşme imkanı var mıdır yoksa küçük kızımda tesadüf oldu da zaten iyileşecek miydi ? Hocam hakkınızı helal edin sizi çok darliyorum biliyorum ama doktor olmadığımız halde bir doktorun bilgisi kadar bilgi sahibi olmaya çalışmak o kadar zor ki bizi bu duruma soktular yazıklar olsun ben ne güzel limonlu bal verip keyfime baktım yıllardır sayenizde doktor yüzü görmedik o kadar emindimki sizden öğrendiklerimle hep viral enfeksiyon olmuşlardı ama şimdi sikintidayim tutun ki kızlarda strep A pozitif deil ama 20 gün ilaç kullandık yada iğneyi yaptırdık zararı ne olur lütfen yardım eder misiniz kafayı yiyeceğim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2022 Saat 19:29 |
|
Zarari;? Bosuna ilac almis olur. Tabii bu bir aliskanlik halie gelir de, her ateslendiginde, (acaba mi diyerek)
Antibiyotik verilirse, zaman zararli olur.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|