Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Streptokok mu ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Streptokok mu ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
TubaKısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 347
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TubaKısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Streptokok mu ?
    Gönderim Zamanı: 16 Ara 2022 Saat 21:45
Hocam oğlumun 4. gecesi ateş gündüzlü geceli hiç 39 un altina inmedi genel durumu da kötü. Mide bulantısı ve kusmasi var. 3 gündür sadece yarım elma yedi. Hatta sürekli safra kustu. Aşırı baş ağrısı diz ağrısı hatta yuruyememe karın ağrısı var . Ağzı çok pis kokuyor hemde baya pis ilk defa bu kadar bir koku oldu ama açlıktan mi bilmiyorum. Dilde de pas yok gibi ama kendi deyimiyle dilimle birşey var acı birşey var gitmiyor diyor sürekli ağzını yıkıyor. Yarın gidip bir kan tahlili vereyim mi hocam boğazı görünürde temiz gibi streptokok enfeksiyonunda boğazda şişlik ve beyazlık olur mu ? 
Yukarı Dön
TubaKısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TubaKısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2022 Saat 23:53
Hocam diline baktığımda diğer enfeksiyonlarda olmayan bir tabaka var bence pas ve ağzının kokusu çok uzaktan bile alınıyor. Bir de yanaginin içinde beyazlıklar var . Oğlum 4 yaşında tam 18 kg . Bu zamana kadar hiç antibiyotik kullanmadı . Herkes duyduğunda şaşırıyor . Toplasak 2-3 doz calpol aldı. Ama artık ilk antibiyotigi basladim. Elimde augmentin dört 400mg +57 mg / ml lik var. 5 ml verdim hocam uygun bir doz mu 12 saatte bir mi vermeliyim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 01:16
Uygun, ayni ilacla devam edin. 
Streptokok olsa idi; o 3 arazin yaninda, bulanti ve kusmalar da olurdu.
Yukarı Dön
TubaKısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TubaKısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 01:17
Hocam çok özür diliyorum kafam çok karışık. Yalvarırım bana bir yol gösterin. Oğlum verdiğim antibiyotiği de kustu . Şimdi sanki ayaklarda el ayak ağız hastalığının döküntüsü gibi hafif kırmızılıklar gördüm geri gitti. Ağzında yara var . Ellerde birşey yok ama daha iki ay önce çok ağır geçirdi el ayak agizi hatta bütün tırnakları döküldü. Tekrar olabilir mi hocam 3 ayda yeniler mi bu hastalık 
Yukarı Dön
TubaKısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TubaKısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 01:18
Hocam bulantı kusma var zaten ne yese hemen çıkartıyor 
Yukarı Dön
TubaKısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TubaKısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 01:24
Hocam evet döküntüler ilk el ayak ağızda çıkardığı gibi . Ellerde ve ayaklarda netleşti. Ama 3 ay öncesinde yine böyle çok ağır geçirmişti . 3 ay içinde yeniden böyle gecirebilir mi ? O zaman antibiyotiğe devam etmeyeceğim . Ama bu kadar bulantı kusma normal mi hocam el ayak ağızda 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120385
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 01:37
Yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis. OLac/antibiyotik verilmez.

Yuzdeki dokuntuler; kusma esnasinda yuze kan hucum etmesi ile olan kilcal damar kanamalaridir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.