|
Augmentin strep/a doz ayarlaması? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cennettekus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Ara 2022 Saat 18:17 |
Hocam kızım 9 yaşında 50 kilo, yüksek ihtimalle strep-a. Bademcikler beyaz iltihap, yutkunamıyor, beli ve başı ağrıyor, zor nefes alıyor ve Ateşi 39. Ağızda koku dilde pas mevcut. Elimde augmentin 100 ml var fakat dozu uygulaması en fazla 36 kilo icin yazmışlar benim ölcü ayarlamasını nasıl yapmam gerekiyor?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118033 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Augmentin veya benzerlerinin bir "doz ayarlamasi" YOKTUR. Hastaligin cinsine ve siddetine gore dozu ayni
hastada arttirilir veya azaltilir. EGER, hakikaten Strep-A Testi (+) ise, verilecek TEK doz Augmentin, (miktari onemli degil) 12 saat icinde Streptokoklari yok eder. Eder de, pratik DEGILDIR. Zira, hadise Streptokok tedavisinin yaninda, 1 ay koruyucu Penisilin verilmesi sarttirki, 1ay icinde yeni Streptokok enfeksiyonlar gecirmesin. Zira, Straptokoklara karsi gelisen antikorlar, hastaligin kendisinden daha tehlikelidirler. NIYE yazilarimi okumuyor ve bana vakit kaybettiriyorsunuz? Bunlara 12 seneden beri cevap yaziyorum. Lutfen bununla ilgili makaleleri okuyun ve Forum yazilarini da bugunden geriye giderek okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Ara 2022 Saat 19:41 |
|
![]() |
|
cennettekus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Yazılarınızı kısmen okudum. antibiyotikten 12 saat sonra iyileşirse yarın gidip 6-3-3 deposilin iğne yaptırıyorum ve augmentin vermeyi kesiyorum? Birde merak ettiğim iğne dışında 20 gün değilde 1 hafta yada 10 gün sürede bu hastalıgı yok edecek bir antibiyotik varmı?
Kızımın ateşi dolven ile düştü ama hala yatıyor mide bulantısı devam ediyor ve boğazı cok agrıyor. Ağrı kesici olarak parol şurup versem daha etkili olurmu? Dolveni en son 4 saat önce vermiştim. Düzenleyen cennettekus - 17 Ara 2022 Saat 22:09 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118033 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
BU NE DEMEK???
" verilecek TEK doz Augmentin, (miktari onemli degil) 12 saat icinde Streptokoklari yok eder." "1 ay koruyucu Penisilin verilmesi sarttirki, 1ay icinde yeni Streptokok enfeksiyonlar gecirmesin. " Ates dusurmeyin. Lutfen eski cevaplari bugunden geriye giderek okuyun, yoksa sorularinizin arkasi gelmez.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Hocam doktor deposilin yazmazsa ne yapıcam peki? Tek doz amtibiyotik ile strep-a yok oldu anladım ama deposilin iğne olmayınca antibiyotiğe devam etmem gerekmezmi yinede?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O zaman en az 20 gun, gunde:2x1 PenOs surup icirin.
|
|
![]() |
|
lraucr ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şub 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
strrp a da 10 gün lük kullanım yapılırsa tekrar 1 ay içinde alınırsa yine her strep a da 10 gün antibiyotik kullanım yeterlimi ? yoksa 1 ay boyunca hergünmü antibiyotik gerekir Düzenleyen lraucr - 11 Nis 2023 Saat 23:48 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
10 gun ara, olusmus olan antikorlarin yeterli seviyeye dusmesini SAGLAMAZ!!!
En az 20 gun, ideal olani 1 ay, koruyucu PenOs verilmesi gereklidir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|