|
Kızıl olabilir mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Aray ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Oca 2023 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 51 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Oca 2023 Saat 22:23 |
Hocam merhaba 4 yaşındaki oğluma bugün kızıl teşhisi konuldu strep a testi yapılmadı devlet hastanesi dokuntulerinden dolayı dr penos 160ml verdi başladım 9 yaşındaki abisi de ateşli ancak dokuntusu yok o da kızıl olabilir mi döküntü olmadan kızıl olur mu ve augmentin alerjisi var hangi antibiyotigi kullanmalıyız dr azomax verdi kizilsa yeterli olur mu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118404 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Kizil ise, ilk doz PenOs'dan 12 saat sonra hersey duzelir. Ne ates kalir, ne de dokuntu.
Ates veya dokuntu devam ederse, teshis yanlis demektir. 2- Kizil dokuntusunu yapan toksin'e karsi bagisiklik, butun turler icin gecerlidir. 3- Abisi daha evvel Kizil gecirdi ise, Kizil olabilir, ama dokuntu (bagisik oldugu icin) gorulmez. 4- Abisinde ve kucukte: Kizil ve Streptokoklarda olan: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi+ Bulanti/kusma varsa, her ikisine tek doz Deposilin6-3-3 yaptirmak en dogru olanidir.
|
|
![]() |
|
Aray ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Oca 2023 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 51 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam dediğiniz gibi penosdan 12 saat sonra döküntü ve ateş geçti bu durumda kızıl teşhisi doğru
Gece abinin de ateşi çok yükseldi ama döküntü olmadı daha önce geçirdi mi bilmiyorum ama ona da azomax 200 mg başladım Deposilin yaptırmayı çok isterim ama malesef yazdıracak birini özellikle de hafta sonu bulmak çok zor eğer Deposilin yazdırıp yaptiramazsam 1. Küçük oğlum için penos 160 mg i 10 gün kullanmamız yeterli mi 2. Abisinin augmentin alerjisi var deposilin alerji yapar mı azomax 200mg sadece 5 gün için verilmiş bu yeterli gelir mi Sizin cevaplarınız benim için çok önemli çünkü dr dr dolaşıp malesef hiçbir sonuca ulaşamıyoruz şimdiden binlerce teşekkürler o kadar uzaktan bizi aydinlattiginiz için
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118404 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Augmentin (Ampisilin) allerjisi ile Penisilin allerjisi COK farkli durumlardir. Her ikisi de, en az 20gun kullansinlar!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|