|
sjs |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
kzbankk67 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kzbankk67
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Oca 2023 Saat 20:12 |
hocam merhaba benim sorum var.sjs için yapıkacak testler varmıdır? Düzenleyen kzbankk67 - 03 May 2023 Saat 13:59 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118250 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN inanmayin; Turk doktorlarinin her turlu Allerji teshislerine suphe ile yaklasin.
1- Stevens-Johnson Sendromu SADECE, uzun sureli Sulfamidli ilaclar kullanilmasi sonucu olur (su anda piyasadaki tek Sulfamid ilaci, Bactrim'dir) 2- DIGER hicbir ilac Stevens_Johnson sendromu yapmaz. 3- Tedavisi yoktur. Ilaci kesersiniz, kendiliginden duzelir. Asla allerji ilaclari verilmez. 4- Stevens-Johnson Sendromu sakat birakmaz! Turk doktorlarina inanmayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Oca 2023 Saat 21:07 |
|
![]() |
|
kzbankk67 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kzbankk67
sjs neden olur?
Düzenleyen kzbankk67 - 03 May 2023 Saat 14:01 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118250 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Stevens-Johnson Sendromu SADECE, uzun sureli Sulfamidli ilaclar kullanilmasi sonucu olur
Nadiren asilar ve Epilepsi ilaclari ile de olur ama bunlar son derecede nadirdir. Immun sistem ile ALAKASI YOK!! Kimde olacagi da belli olmaz. Mekanizmasi bilinmiyor. Bilhassa Sulfonamid turu ilaclarin asiri kullanimi sonucu, immun sistemin deriye karsi reaksiyonudur. Zaten son derecede nadirdir. Ben meslek hayatim boyunca, Hacettepe de bile 5 sene boyunce rastlamadim. Bu konu bu kadar uzatilacak bir konu degil. Gene hangi soytari Turk doktoru bir seyler uydurdu? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kzbankk67
.
Düzenleyen kzbankk67 - 15 Mar 2023 Saat 22:39 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ben anlatamiyorum. Baska birisine sorun.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kzbankk67
hocam anlıyorum
Düzenleyen kzbankk67 - 15 Mar 2023 Saat 22:39 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Onu, soyleyene sorun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|