|
kendim için |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tulayferiha ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Haz 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 190 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tulayferiha
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Oca 2023 Saat 12:29 |
hocam alanınız değil ama, çok soran olmuş ben de ordan cesaret aldım. 40 yaşındayım. karın ağrılarım var.
ama sürekli değil. ve yeri de net değil. alt karında devam etse bayılırım diyeceğim bir sancı oluyor bazen 1 dk sürüyor. ardndan tuvalete çıkarak rahatlıyorum. kasıklarda yanma, yine alt karında yanma oluyor bazen. sert gergin oluyor bütün karın. bazen hiçbişey olmuyor. son 2 aydır aklıma takılıyor. aile hekimine muayene oldum. kan tahlilleri yaptırdım. sonuçlarda sorun yok. daha sonra bir hastane aciinde karın filmi ve idrar tahlili yaptırdım. sorun çıkmadı. bir de kadın doğu uzmanına ultrasonla baktırdım sorun çıkmadı. gaz olabilir sonucuyla bir bağırsak düzenleyici verildi ama o arada karın ağrısı geçti. bir iki hafta sonra aynı durum tekrarlandı. panik bozukluğum var. ama son dönemlerde iyiydim. 4 yıldır ilaç kullanmıyorum ve eskiye göre daha basit ve kısa süreli ataklar geçiriyordum. sorum şu: ağrılar psikolojik olabilir mi? hangi karın ağrılarından korkalım? panik bozukluğu olan insanlar biliyorsunuz ki doktora gitmeyede korkarlar. daha ileri tetkikler gerekiyormu acaba, dahiliyeye gidip ultrason falan baktırmalımıyım? kaygı bozukluğu tüm hastalıklardan kötü, hem ağrıdan korkuyorsun acaba bişeyimmi var diye, hem de doktora gitmekten.. teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118797 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
" Irritable Bowel Syndrome" olabilir. Sinirseldir.
Dahiliye doktoruna bu teshisi soyleyin. Turkiye'de bunun cin ne ilac var bilmiyorum. Turkiye'de varsa; Debridat denenebilir.
|
|
![]() |
|
tulayferiha ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Haz 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 190 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tulayferiha
teşekkür ederim.
dicetel diye bir ilaç reçete edildi. bir de tranko buskas tavsiye edildi. aile hekimi tarafından. dahiliyeye gitmedim. daha ayrıntılı ultrason vs yaptırmam gerekir mi? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118797 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gerekmez. Hicbir sey gorulmez.
Verdigi ilaclar?? Bilmiyorum, hic tecrubem olmadi. Deneyin. En azindan teshisi dogru koymus! Digerleri gibi sacmalamamis.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|