Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Cold mix soğuk buhar makinesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Cold mix soğuk buhar makinesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rabiakck Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rabiakck Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Cold mix soğuk buhar makinesi
    Gönderim Zamanı: 12 Mar 2023 Saat 12:54
Hocam merhaba. 6 aylık oğlum var. Bir hafta önce gece aniden ateşi çıktı39-40 arası sonra yavaş yavaş düştü. Arkasından burun tıkanıklığı ve hırıltılı öksürük başladı. Serum fizyolojikle temizlik yapıyorum. Evde abisinden kalma bir buhar makinesi var hırıltısını yumuşatsın diye sade serum fizyolojik veriyorum günde 1-2 kez 5 dakika. Cold mix kullanıyorum. Ama tam biraz geçiyor hırıltısı azaldı derken 3-4 saat sonra yine komple tıkanıyor. Burnu yeşil yeşil akıyor. Cold mix in üstünde buhar makinesinde de kullanılabileceği yazıyor. Hazneye sf ile birlikte 1 damla damlatsam o şekilde kullanabilir miyim? Anti viral etkisi ile çocuk daha çok rahatlar mı? Bu şekilde kullanmayı tavsiye eder misiniz?
Yukarı Dön
rabiakck Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rabiakck Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2023 Saat 12:55
Bir de küçük olduğundan bal-limon kullanamıyorum ne yazık ki 6 ayı yeni doldu limon suyunu suyla karıştırıp versem olur mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2023 Saat 18:43
Limonlu bali HER yasta kullanabilirsiniz. Bal ile ilgil yalanlari , sabit Forum kismindan okuyun. 
Bebeklerde, kasikla degil, limonata tarzinda veriyoruz. 2-3 yudum yeterli olur. 
Akintinin yesil olmasi sonuna geldiginizi gosterir.
SAKIN ust solunum yolu enfeksiyonlarinda, soguk buhar kullanmayin. Son yillarda yapilan en muhtesem 
dolandiricilik yontemlerinden biridir. Griplerde soguk hava iyilesmeyi onler ve is uzar! Zaten verilme sebebi
tam da bunun icindir. 
Tencerede su kaynatin ve carsaf altinda, 5-10 dakika bekletin. 
Soguk buhar; Astim, Bronsit gibi "Alt solunum yolu" hastaliklarinda kullanilir. 
Turk doktorlarina inanmayin. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.