Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bronşit şiddetli ve aralıksız öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bronşit şiddetli ve aralıksız öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nagihan42 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nagihan42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bronşit şiddetli ve aralıksız öksürük
    Gönderim Zamanı: 14 Mar 2023 Saat 13:24
Merhaba doktor bey. Forma yeni üye oldum. Sizi geç tanıdım. Bebeğim 11. 5aylık 30 haftalık doğdu. 6 gün önce 38.5 ateş ve aralıksız öksürükle bir hastalığa yakalandı. 4. Gün ateş düştü ama öksürük daha da şiddetlendi. Yemek yemiyor, emziremiyorum iyice harap olmuştu yavrum. Bu süre içinde nebülazatörle hava verdim ve öksürük şiddetlendikçe ventolin verdim. Calpol fayda etmemeye başlayınca bir kez pedifen iki kez de aferin vermiş bulundum. En sonunda çareyi acile gitmekte bulduk. Tahlil yapıldı. Yanlış sonuç alındı diyip ikinci bir tahlil daha yapıldı ve HGB 6.1. Crp 54.7 WBC 4.66 çıktı. Bize ferro sanol b adında kan şurubu 1/2 ve azeltin adında antibiyotik verdiler. Dün kullandım ve bebeğim daha kötü oldu dinlemeye başladı öksürük dahada arttı. Doktor yakınımız dekort adında bir iğne vurdurmamızı söyledi çaresiz gittik onuda yaptırdık. Eve geldik yavrum rahatlamış ve uyumuştu. Fakat gece öyle bir çığlıkla uyandıki kendini ordan oraya atmaya başladı. Karnına dokunmamıza izin vermedi. Öksürük yoktu ma bu sefer başka derdi vardı yavrumun sabaha kadar inledi. Hastalıkla beraber ishalide vardı zaten. Sabaha karşı yine bağırsaklarını boşalttı ve rahatladı ama benzinde hiç çiş yok. İki kez bez batırdı hepsi sıvı kıvamda. Hala halsiz gözlerini açmadan inliyor ve öksürüyor. Bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekli? 

Düzenleyen Nagihan42 - 14 Mar 2023 Saat 19:19
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2023 Saat 21:45
Neresini duzeltsek ki?????
1- Nebulizator de NE OLA??? Cocugunuz Astim hastasi mI?? 
Ventolin NE OLA???  Cocuk Astim krizi mi geciriyor??
Her oksurene Astim diyen salak doktorlarin epey bir etkisi altinda kalmissiniz. 
WBC:4.66 ve bu SALAK doktor hala antibiyotik yaziyor!! Cok mu aradiniz bu salagi?
2- Dekort; kortizon olup, bazi assagilik sarlatan doktorlarin bas ilacidir! Tek kullanim yeri Krup'dur! 
Bu kortizon etkisi ile bagisiklik baskilanir, SAHTE BIR iyilik hali olusur AMA, bagisiklik calismadigi icin ilacin
etkisi gectiginde, hastalik daha beter olur.
O sarlatan doktora ve o SALAK komsunuza hakaretlerimi iletin. Allahtan, bebegi oldurmeyi basaramamislar! 
Butun ilaclari KESIN. 
Sadece; Limonata tarzinda, "limonlu bal" verin (Bal ile ilgili yalanlari Sabit Forum yazilarindan okuyun)
Serum Fiz ile burun temizligi yapin, basucuna 2 damla ColdMix damlatin. 
Boyle salaklarla Allah yardimciniz olsun!
Ates olursa; SAKIN ates dusurmeyin! Ates ile ilgili makaleleri yazarlar kismindan bulup okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Mar 2023 Saat 21:46
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nagihan42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2023 Saat 15:49
Hocam dediklerinizi yaptım antibiyotik bir kez vermiştim onu kestim  cold mix damlattım yastığına ve gece rahat uyudu.  Ama ishali kesilmedi hala beslenmeside çok iyi değil en sonda kanlı bez aldım. Bunun için ne yapmalıyım? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2023 Saat 19:29
Ishal; ancak barsaklari mikroplarin sonuncusu barsaklari terk edene kadar devam eder.
Salak Turk doktorlarinin anlamadiklari ise, barsak icindeki mikroplara Antobiyotikler ETKI edemezler, etki
edebilmeleri icin, yan yana gelmeleri sarttir. Ilaclar ise, damar sistemi icindeki kan dolasimi ile etkili olur.
Kakalarin arasinda bir "damar sistemi" YOK KI etkili olsunlar!! Bunu anlayabilecek bir kafa yapisi da Turk
 doktorlarda YOK! 
Eskiden ishal durdurucu ilaclar verirlerdi, ishal durunca da, mikroplar atilamaz ve "zehirli ishal" denilen 
bir suni durum olur ve hasta olurdu! Simdilerde pek kullanan kalmadi. 
Ates dusurmeyin.
Ishal kesmeyin.
Kusma kesmeyin (ancak su kaybini onlemek icin ilac kullanilabilir) 
Oksuruk kesmeyin. 
Akinti kurutmak, hirilti gecirmek gibi salakca Turk doktor uygulamalarini YAPMAYIN. 
Her oksuruk; Turk doktorlarinin zannettikleri gibi; Astim degildir!! Her oksurene Ventolin vermeyin.
Hele hele; asla Kortizonlu ilaclari kullanmayin. En kestirme korunma: Oksuren cocugunuzu Turk doktorlara
sakin goturmeyin! Benim anlattiklarimi uygulayin.
35 sene ozel doktorluk yaptim, 1 tane bile hastami oksuruk nedeni ile hastaneye yatirmadim. 
CRP salakliklarina inanmayin, daima WBC degerine bakin. 
WBC degerlerinin bebeklerde ve cocuklarda eriskinlerden cok farkli oldugunu BILIN! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Mar 2023 Saat 19:33
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nagihan42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2023 Saat 19:39
Tamamdır  hocam dediklerinizi yapacağım çok teşekkür ederim Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.