|
Pfapa mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Eses61 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mar 2023 Saat 00:59 |
Doktor bey merhaba kizim 5 yas 20 aylık son 3 aydır her 5 . Haftada ateşleniyor Lenfler şişiyor boğazlar kızarık ve iltihaplı ilk ikisinde sizi okumamışken hastanede boğaz kültürü yaptırdım beta hemolitik streptokok üredi diye sonuç cikti bu 2 atağında antibiyotik kullandık son atağı 2 gun once oldu ateşlendi en fazla 38 oldu artik sizi okuyup bilgilemdigim icin ağzında pis koku duyamadım ama dilin ucu haric beyazdı ve bademciklerde beyaz noktalar vardi 1. Gun özel labaratuvarda hızlı antijen ve boğaz kültürü yaptırdım negatif geldi takip eden doktorumuz yarim dekort içir dedi biliyorum kızacaksınız ama pfapaysa deneyerek öğreneceğiz dedi ben antibiyotiktense denemeyi seçtim kızmayın ne olur 2. Gun gece hic ateşlenmedi bugun 3. Gun ve ramatolojiye gittim
Crp 17.6 Sedimentasyon 41 Absolu netrofil 6.89 Absolu lenfosit 4.05 Absolu monosit 1.36 Plt 416 Fibrinojen 416.8 Idrar dansite 1.035 Doktor bey gerçekten pfapa olabilir mi kızmayın her ay ateşleniyor periyodik olarak artik çaresizim okulumdan geri kalıyor bende size sorarak doğrusunu öğrenmeye çalışıyorum sorum strep a mi degil mi degil inanın ağzında koku yoktu biri bile yoksa degil diyorsunuz cunku sadece pfapa olabilir mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119125 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turk doktorlari bile; PFAPA nedir bilmezler, siz nereden bileceksiniz???
P-F = Periodic Fever (tekrarlayan ates) A = Adenitis (boyunda iri lenf bezleri) P = Pharyngitis (Farenjit, bogazda kizarklik) A = Aftous stomatitis (agiz icince aft tarzi yaralar.. Uzun sure kalir ve en son iyilesirler) Bunlardan biri dahi eksik olsa, PFAPA denilemez.. Turk doktorlari haric! Onlar sik ateslenen Her hastaya PFAPA derler. Kesinlikle Strep-A degil. 1- Dekort, agizdan etkili degildir. 2- Dekort degil, Prednisone kullanilir. Deltakortril tablet seklinde kullanilir. Ampul icirilmez!!!! 3- D vitamini eksik olanlarda daha sik gorulur. 4- Nadiren ergenlige kadar surebilir. Bunlarin disinda yapilanlar; tamamen Turk doktorlara mahsus, "Mumbo-jumbo" sarlatanlik showlaridir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Mar 2023 Saat 19:26 |
|
![]() |
|
Eses61 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktor bey cevabiniz icin cok tesekkur ederim ağız icinde hic gormedim ben aft yani kızımda söylemedi acıyor diye sadece bademciklerde beyaz noktalar vardi ozaman pfapa degil uzuleyimmi sevineyimmi bilemedim neden her ay ateşleniyor bilmiyorum doktor bey peki bu sonuçlar bi anlam ifade ediyor mu atesliyken yapılmıştı ayni testler bir hafta once yapıldı hasta değilken normaldi sonuçlar boğaz usg sinde sağ düzey 2a da 20.7.5 sol düzey 2a da 20.8 mm bilateral 2.3.4. Bir-kac adet bening görünümlü lenf nodu izlenmiştir yazıyordu buna enfeksiyonuyla orantılı dediler yani geçici ve önemsiz dediler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119125 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 yas icin, WBC ust degeri: 15.5 dur. Bunun ustu oldugunda, Antibiyotik verin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|