|
fazla dvit |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sehirlerdenbirsehir ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Şub 2018 Konum: eskisehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sehirlerdenbirsehir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 May 2023 Saat 20:00 |
sayin hocam merhaba,
tanıdığımız erkek 35 yasinda 70 kg. dvit ölçümü yaptırmış ve 11 çıkmış. dvit kullanman gerek demiş doktor. evde bulunan dvit ampullerden birer gün arayla 2 unite içmiş. hatta ilk basta 3 demis ama sonra o ampul kırıldı hepsini icemedim demis. hastanede gozetim altina aldılar aile çok telaşlı zehirlenme olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Saçmalık!!
Hemen o batakhane hastaneden kaçsın!! Zehirlenme filan olmaz! İnanmıyorsa, tekrar D vitamini ve Alkalen Fosfataz ölçümü yaptırsın. ÖNCELİKLE O HASTANEDEN KAÇSIN!!!
|
|
![]() |
|
sehirlerdenbirsehir ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Şub 2018 Konum: eskisehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sehirlerdenbirsehir
çok saolun hocam korkutmuşlar eve yollamışlar şimdi.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Eeee, ne olacak şimdi?? O kadar esip gürlemek boşuna mı idi?
Geldiler mi benim dediğime? Fazla D vitamini olduğunda; Karaciğerde yapılan 25-Hidroksikolekalsiferol, Böbreklerde; aktif olmayan bir şekil olan; 24,25-Dihidroksikolekalsiferol'e çevrilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|