Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mide asidi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

mide asidi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynebin annesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 182
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynebin annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: mide asidi
    Gönderim Zamanı: 10 May 2023 Saat 21:54
hocam kızımın yeme konusunda 6-7 aydır devam eden sıkıntısı var.15 yaşında bu süreçte 5 kg verdi.

"yemekten sonra çeşitli sıkıntılar yaşıyorum.içim yanıyor,geğirme ihtiyacı duyuyorum,depresifleşiyorum,midem bulanıyor,ağzımda tuz tadı oluyor,yemekten sona yatınca ağzıma kusmuk geliyor(yakan bişiy değil),akşamları çok susuyorum.rennie aldığımda çoğunlukla iyi geliyor"

hocam öyle sanıyorum ki yemekle ilgili bu sıkıntılar ergenlik dönemi kilo takıntısı vs gibi,psikolojik yanı kesinlikle var,bunun yanı sıra fizyolojik bir durum olabilir mi?araştırırken mide asidi eksikliği olabilir mi diye düşündüm,bunun için de betain hcl takviyesini tavsiye ediyorlar?siz ne dersiniz
dahiliyeye gitmiştik bu dönemde,kan değerleri bu süreçte düşüşte tabii ki.öncesinde hepsi süperdi.
bir de sizin de onayladığınız ventriküler ekstra sistolü vardı,doymuş kalkarsa çarpıntısı daha çok oluyormuş,bunu da eklemiş olayım
şu an boyu 162- 47 kg
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119162
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2023 Saat 10:03
  "mide asidi eksikliği olabilir mi "..
1- "Achalasia" olabilirt mi?? Olamaz, zira: 25-60 yaşlar arası hastalığıdır.
2- "Gastroparesis" (mide asidi eksikliği)  Kadınlarda ve 20-30 yaşlar arasında olur. 
Daha ziyade psikolojik olabililir. Akşamlar 1 ölçek Atarax şurup verin. 1 hafta da düzelmezse, görüşelim.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynebin annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2023 Saat 13:36
Hocam bir hafta atarax kullansın düzelmezse tekrar konuşuruz demiştiniz. Dediğiniz gibi bir hafta
 atarax kullandık, bir değişim olmadı. İştahsızlık, mide bulantısı vs. şikayetleri aynen devam ediyor.
Şimdi ne yapabiliriz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2023 Saat 19:43
Festal draje, günde:2x1 yemeklerde alın.
VEYA, Pankreoflat aynı şekilde alın.
VEYA; Kreon kapsül, günde:2x1 yemeklerde alın. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynebin annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 May 2023 Saat 23:49
hocam kızımda yemeklerden sonra ağzımda tuz tadı var,içim tuz dolu sanki gibi söylemler vardı epeydir.birkaç seferdir idrarda tuz kokusu olduğunu da söyledi.önceki sabah normal naneli diş macunu kullanmış (normalde macun kullanmıyor) bütün gün aşırı tuz tadı olduğunu ve ne yese gitmediğini söyledi.
yani bana çok ilginç geliyor,sebebi ne olabilir ki?15 yaş..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2023 Saat 09:08
Bilemiyorum.. Renni iyi geldiğine gire; asit azlığı değil, bilakis fazlalığı olabilir. Geriye sinir sitemi ile ilgili
olabilir mi sorusu kalıyor.  
1- Nörolojik bir durum olabilir, önce bir Nöroloji doktoru görsün. 
2- Nöroloji daha iyi bilir, önerirse; bir Psikolog ile de görüşülebilir. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynebin annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2023 Saat 21:58
hocam merhaba,siz nörolojiyi yazmadan önce gastroent.ye mi götürsek diyorduk,şimdi randevu alacağım.bu arada ücretler bin lirayı buluyor:/
nokta atışı hangisini tavsiye edersiniz?
bazen eğilince ağzına kusmuk gelmesi de oluyormuş,gerçi reflüyse bunun için gastroya gitmenin bir faydası olur mu bilmiyorum ama birileri bir şey desin sıkıntınız şundan bundan desin istiyorum (: teşekkür ederiz
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zeynebin annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2023 Saat 14:13
hocam merhaba.nöroloji dr u bir görsün demiştiniz.önce nörolojiye gittik,benimle ilgili birdurum yok eeg çekilebilir ama hem zor hem de bir şey çıkağını düşünmüyorum diyerek bizi endokrin ve psikiyatriye yönlendirdi.eh endokrine de gittik.size de bahsetmiştim bazı gıdalardan sabun tadı alıyorum diyordu.ACTH bakalım dedi..sonuç 52 pg/ml.  sabah 9 da yaptırdık..normal midir?
aslında daha fazla tahlil istemiş ama hem yüksek fiyat çıktığı hem de (umarım) önemli değildir diyerek sadece bunu yaptırdık.
kortizol LH FSH estradiol e2 vs..küçük gecikmeler olsa da adet düzensizliği yok
o da psikiyatriye yönlendirdi bu arada ve biz de  perşembeye randevu aldık.sizi yine haberdar ederim hocam ve desteğiniz için çok teşekkür ederiz..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.