|
mide asidi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
zeynebin annesi ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eki 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynebin annesi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 May 2023 Saat 21:54 |
hocam kızımın yeme konusunda 6-7 aydır devam eden sıkıntısı var.15 yaşında bu süreçte 5 kg verdi. "yemekten sonra çeşitli sıkıntılar yaşıyorum.içim yanıyor,geğirme ihtiyacı duyuyorum,depresifleşiyorum,midem bulanıyor,ağzımda tuz tadı oluyor,yemekten sona yatınca ağzıma kusmuk geliyor(yakan bişiy değil),akşamları çok susuyorum.rennie aldığımda çoğunlukla iyi geliyor" hocam öyle sanıyorum ki yemekle ilgili bu sıkıntılar ergenlik dönemi kilo takıntısı vs gibi,psikolojik yanı kesinlikle var,bunun yanı sıra fizyolojik bir durum olabilir mi?araştırırken mide asidi eksikliği olabilir mi diye düşündüm,bunun için de betain hcl takviyesini tavsiye ediyorlar?siz ne dersiniz dahiliyeye gitmiştik bu dönemde,kan değerleri bu süreçte düşüşte tabii ki.öncesinde hepsi süperdi. bir de sizin de onayladığınız ventriküler ekstra sistolü vardı,doymuş kalkarsa çarpıntısı daha çok oluyormuş,bunu da eklemiş olayım şu an boyu 162- 47 kg
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119162 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
"mide asidi eksikliği olabilir mi "..
1- "Achalasia" olabilirt mi?? Olamaz, zira: 25-60 yaşlar arası hastalığıdır. 2- "Gastroparesis" (mide asidi eksikliği) Kadınlarda ve 20-30 yaşlar arasında olur. Daha ziyade psikolojik olabililir. Akşamlar 1 ölçek Atarax şurup verin. 1 hafta da düzelmezse, görüşelim.
|
|
![]() |
|
zeynebin annesi ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eki 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynebin annesi
Hocam bir hafta atarax kullansın düzelmezse tekrar konuşuruz demiştiniz. Dediğiniz gibi bir hafta
atarax kullandık, bir değişim olmadı. İştahsızlık, mide bulantısı vs. şikayetleri aynen devam ediyor. Şimdi ne yapabiliriz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119162 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Festal draje, günde:2x1 yemeklerde alın.
VEYA, Pankreoflat aynı şekilde alın. VEYA; Kreon kapsül, günde:2x1 yemeklerde alın.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynebin annesi
hocam kızımda yemeklerden sonra ağzımda tuz tadı var,içim tuz dolu sanki gibi söylemler vardı epeydir.birkaç seferdir idrarda tuz kokusu olduğunu da söyledi.önceki sabah normal naneli diş macunu kullanmış (normalde macun kullanmıyor) bütün gün aşırı tuz tadı olduğunu ve ne yese gitmediğini söyledi.
yani bana çok ilginç geliyor,sebebi ne olabilir ki?15 yaş..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bilemiyorum.. Renni iyi geldiğine gire; asit azlığı değil, bilakis fazlalığı olabilir. Geriye sinir sitemi ile ilgili
olabilir mi sorusu kalıyor.
1- Nörolojik bir durum olabilir, önce bir Nöroloji doktoru görsün. 2- Nöroloji daha iyi bilir, önerirse; bir Psikolog ile de görüşülebilir. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynebin annesi
hocam merhaba,siz nörolojiyi yazmadan önce gastroent.ye mi götürsek diyorduk,şimdi randevu alacağım.bu arada ücretler bin lirayı buluyor:/
nokta atışı hangisini tavsiye edersiniz? bazen eğilince ağzına kusmuk gelmesi de oluyormuş,gerçi reflüyse bunun için gastroya gitmenin bir faydası olur mu bilmiyorum ama birileri bir şey desin sıkıntınız şundan bundan desin istiyorum (: teşekkür ederiz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı zeynebin annesi
hocam merhaba.nöroloji dr u bir görsün demiştiniz.önce nörolojiye gittik,benimle ilgili birdurum yok eeg çekilebilir ama hem zor hem de bir şey çıkağını düşünmüyorum diyerek bizi endokrin ve psikiyatriye yönlendirdi.eh endokrine de gittik.size de bahsetmiştim bazı gıdalardan sabun tadı alıyorum diyordu.ACTH bakalım dedi..sonuç 52 pg/ml. sabah 9 da yaptırdık..normal midir? aslında daha fazla tahlil istemiş ama hem yüksek fiyat çıktığı hem de (umarım) önemli değildir diyerek sadece bunu yaptırdık. kortizol LH FSH estradiol e2 vs..küçük gecikmeler olsa da adet düzensizliği yok o da psikiyatriye yönlendirdi bu arada ve biz de perşembeye randevu aldık.sizi yine haberdar ederim hocam ve desteğiniz için çok teşekkür ederiz.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|