Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İlaç hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İlaç hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
DEFNEIRMAK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 146
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı DEFNEIRMAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İlaç hakkında
    Gönderim Zamanı: 20 May 2023 Saat 23:43
Sayın hocam.. özellikle üniversite sınavına hazırlanan gençler odaklanmak ve daha fazla ders çalışmak için ritalin ilacını kullanıyor..sizce doğrumu.. herhangi bir yan etkisi varmı kalp atış hızını artırıyormus kalpte hasar bırakırmi bide bağımlılık yaparmi hocam..çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119131
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2023 Saat 08:00
İmtahanlarda daha iyi geldiğine dair bir bilgim yok. 
Bizim zamanımızda, imtahana girecek çocuklara da "okunmuş pirinç" yuttururlardı! 
Yukarı Dön
iremözy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 156
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iremözy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2023 Saat 08:55
Tavsiye etmiyorum bende bazı sebeplerden dolayı derse odaklanamıyodum doktor bu ilacı verdi kalp atışım 140a kadar çıktı 3 4 gün gögüs ağrısı çektim  nefesim daraldı ayrıca ilacın birçok yan etkisi mevcut bu ilaç gerçekten odaklanma sorunu olan hiperaktivesi olanlara verilir ve onların normal insanlar gibi olması sağlanır bizim ki normalken biz  odaklanma seviyemizi daha da yükseğe çıkarırsak ileride ilacı bıraktığımızda odaklanmada çok büyük sorun yaşarız ilaca mahkum oluruz ben bu sebeplerden dolayı kullanmadım bu ilaca alışmış olup bırakınca bi film izlemeye odaklanamayan bile var ayrıca tik yapıyor kaygı seviyenizi arttırıyor bir sınav için bunlara gerek yok artık piyasada şeker gibi dağıtılıyor sınava girecek olan çoğu öğrenci şeker gibi bu ilacı yutuyor ve gittikçe dozu yeterli olmuyor daha çok gereksinim duyuyorlar daha uzun süre etkili olan concertaya geçiş yapıyolar 

Düzenleyen iremözy - 21 May 2023 Saat 09:07
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.