|
İlaca rağmen düşmeyen ateş pfapa |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mrvgvz ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Oca 2023 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 132 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 May 2023 Saat 23:20 |
Hocam 4 yaş kızım bugün omzum sırtım ağrıyor diyerek uyandı bir kaç saatede ateşi çıktı 2 defa ateş düşürücü verdim ama ateşi düşmedi daha öncesinde pfapa tanısı vardı doktor 2 defa ateş düşürücü ver ateş düşmezse kortizon ver demişti aylardır atak gecirmiyordu bu ataktan dolayı mi yoksa enfeksiyon kaynaklı mi nasıl anlarım boğazında dilinde bişey yok ne yapmalıyım
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117909 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
PFAPA nedir biliyormusunuz??
P-F: Belli aralıklarla gelen Ateş! A: Adenitis ( Boyunda yaygın ve iri lenf bezleri) P: Pharyngitis ( Kızarık boğaz, dil paslı ve ağız kokusu var) A: Ağız içinde yaygın Aftlar. Öyle her PFAPA teshisine inanmayın!! Zaten, PFAPA olsa idi her ay ateşlenirdi. Ateş+ Ağızda pis koku + Dili kaplayan pas tabakası yoksa Antibiyotik gerekmez. Size 4 seneden beri hiç Grip tanısı kondu mu?? Asla koymazlar!! Yazılarımı okuyun. |
|
![]() |
|
mrvgvz ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Oca 2023 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 132 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bu seneye kadar ayda bir atesleniyordu üniversitesi Hastanesi'ne gittik aylarca bisey demediler en son bir profesöre.gittik geçmiş tahlillerine öyküsüne bakarak pfapa tanısı koydu bu sene ateş aralıkları açıldı bende doğru teşhis mi emin olamadim zaten boğazına tekrar baktım sağ bademciginde beyaz nokta var
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117909 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ağız içinde Aftlar oldumu??
Boynunda iri Lenf bezleri varmı idi? Yoksa, Kesin değildir..
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet hocam ağız içi aftlar oluyor boynunda lenf bezleri de bir defa oldu
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir daha olduğunda; Prednolü iğne olarak uygulayın, sakın içirmeyin hiçbir etkisi olmaz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|