Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vitamini
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vitamini

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vitamini
    Gönderim Zamanı: 26 May 2023 Saat 13:41
Iyi gunler Kadir Bey. 6 yasindaki ogluma günluk Devit 3  50 000I.U /15 ml gunluk 8 ,10 damla veriyordum. Bu gun yeni  şiseye başladim fakat  degerine bakmadan çocuk kendi dokerken 11 damla döktü. Icti sonra ilacı kaldırirken ilacin 200 000 I.U /10ml oldugunu gordüm.içindede 1 damlasi yaklaşık 800ı.u. icerir diyor.  Şimdi bizimki 9000 I.U denk geliyo aşâğı yukari . Acaba  eskisi gibi günlük doza kaldığım yerden devam mı edeyim yoksa ara vermelimiyim.Ara verirsem kac gün ara vermeliyim.
3 ay once olçtürdüğümde degeri 30 larda idi.O yüzden ampul vermiyordum,damla olarak devam ediyordum.
 Saygılarımı sunar ve sağlıklı günler dilerim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2023 Saat 19:36
İşte bu yüzden bu gibi saçma sapan damlalarla uğraşmıyorım!! 
Her sene en az 1 ampul Dvit3 içirseniz hem daha az masrafla halledersiniz, hem bir de, böyle abuk subuk
 durumlarla karşılaşmazsınız.
1 ampul, 300,000 ünite!! O şişenin tamamı 200,000 ünite, Kalanını da içirin ve bir ampul içmiş sayın. 
Son baharda 1 ampul Dvit3 içirin. Aralık ayında bir ölçüm yaptırıp bana yazın. 
"30" son derecede DÜŞÜK bir değer. SAKIN Türk doktorlara inanmayın. 
İdeal olani;50-100 hatta 100 üstüdür. 
Bugün yazdıklarımı OKUYUN.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 May 2023 Saat 19:36
Yukarı Dön
hsrtv23 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hsrtv23 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2024 Saat 19:10
kemik yoğunluğuna girilmeden kanda d vitamini seviyesi ile kemik erimesi tespit edilirmi

Düzenleyen hsrtv23 - 14 Şub 2024 Saat 19:10
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Şub 2024 Saat 20:33
En azindan ileride "Kemik erimesi" olacagi soylenebilir.
Dansite olculmesi isin vahametini gosterir.
Turk toplumunun tamaminda ileri yaslarda kemik erimesi olur.
Eskiden bilinmemesinin sebebi, erken yasta olmeleri nedeni iledir. 
HER sene, en azinda 1 ampul Dvit3 icin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.