Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Precort liyo 20mg ampul ağızdan verilmesi ve genel
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Precort liyo 20mg ampul ağızdan verilmesi ve genel

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
idylle Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı idylle Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Precort liyo 20mg ampul ağızdan verilmesi ve genel
    Gönderim Zamanı: 31 May 2023 Saat 06:39
Hocam merhaba. Oğlum 9 yaşında, alerjik riniti var (kedi köpek polen zeytin ağacı çim çam vs alerjileri çıkmıştı deri testinde) 24-25 mayısta sadece ara sıra kuru öksürüğü vardı. Fakat 25 mayıs akşamında burun tıkanması vs başlayarak iliadin spreye rağmen geceyi sıkıntılı geçirdi. Ertesi gün biraz halsizdi, sağlık ocağına götürdüm 3 gün günde 3×1 peditus şurup verdi. Akşama doğru nefes kötüleşti, gece boyunca hırıltı ötme ve nefes sayısı 50yi geçti. Ateş peditus ile 38.5 u gördü. 26 mayıs sabahı genel enerji hali iyiydi, ateş yoktu ve burun da açıktı. peditus vermem gereksiz diye düşündüm ve vermedim. Ama nefesi hala hızlı ve öksürürken yerlere yatıran ağlatan karnını dahi ağrıtan bir ağrısı vardı. Göğsü inanılmaz sıkışıyordu, bunun üzerine bricanly aldım akşam başladım ve rahatladı. 27-28-29 mayısı da sadece sabah akşam 1 ölçek bricanly ile devam ettirdim. Sarı balgam ve sarı burun akıntıları başlamıştı bu süreçte de. Öksürükler dolu sesli ama gece öksürüğü vs yok genel hali iyi. 30 mayısta çocuk sağlığı uzman doktor görsün diye devlet hastanesine götürdüm, ciğerleri ve durum özetini dinledi saturasyon baktırdı 93 çıktı, ciğer röntgeni çektirin sonra nebul odasına gidin dedi. Sonradan e nabız dan yapılanların ismine baktım, 20 dakika arayla brecur 2.5 mg/2.5 ml buhar yaptılar 3 sefer. ve o arada bir şey içirdiler, o da precort liyo 20 ml. ampulmüş. Buhar süresince saturasyon 98di dediler. Sonra doktor tekrar dinledi ciğeri biraz açılmış ama hala iyi değil dedi. sekresyon var dedi. filme baktı bana da gösterdi alt tarafta bir bölge de beyaz yapışıklıklar vardı. balgam var dedi. Klamer antibiyotik, günde 3x1 aferin ve 6 saatte 2 puf chamber ile ventolin inhalerı da 6 gün kullan dedi. 30 mayısta akşamüstü 1 kere aferin verdim ve akşam antibiyotiği içirdim. Bugün 31 mayıs ve enabızdan kullanılan ilaçlara bakınca o içirilenin kortizon olduğunu görünce tedirgin oldum, reçeteden de emin olamadım. Hocam çok zamanınızı aldım ama sizce ne yapmalıyım? Bu sene 5. antibiyotiğimiz. Okul süresini hasta geçiriyoruz 2 senedir. Öncesinde anasınıfı ve 1.sınıfta pandemiden okula gidemedi. Kreş geçmişi de yok. 2 senedir okula başladığından bu yana böyle, Her hastalıkta iburamin cold, deloday vs hep ekliyorlar düzelmez diyorlar. Çocuk çok tıkanıyor burun geniz açısından. Daha önce de bebekliğinde de ara ara kulağa vururdu peditus düzeltmezse antibiyotik verirlerdi senede 1 veya 2. İltihap başka türlü kurumaz, kulağa vs gider ve antibiyotiklik olur diye hep bu kombine ilaçları veriyorlar ve kullanmak zorunda kalıyorum tıkanınca. Ciğere inen bir hastalığı doğduğundan beri ilk defa geçen sene mayıs ayında 1 kere olmuştu, bir de şimdi oldu. Geçen sene ilk kez ciğere indikten sonra devletin bebekken yaptığı dışındaki zatürre aşısını gittiğim bir alerji uzmanı yaptırdı ve bu sene ilk defa grip aşısı yaptırdı. Değerli görüşlerinizi bekliyorum. Çok saygılar.

Düzenleyen idylle - 31 May 2023 Saat 07:01
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2023 Saat 08:04
ÖNCE: 
1- Forum ilk sayfadaki; "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı okuyun, yediğiniz kazıkların boyutunu biraz
öğrenin.
2- Sonra, Parasetamol zehirlenmesi yazımı okuyun ve Peditus ve Aferin'in Parasetamol ihtiva ettiğini bir
öğrenin.
Ondan sonra konuşalım. 
Yukarı Dön
idylle Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı idylle Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2023 Saat 08:30
Okudum hocam. Parasetamol ile peditus aferin vs olan kombine ilaçları hiçbir zaman birlikte vermedim. Diğer konularda fikrinizi biliyorum ama birçok doktora gittiğimde klinik muayenede hep bu şekil tedavi verdikleri için güvenmek zorunda kalıyoruz. Özele de gittim devlete de bir çok sefer bu sahterkarlığa uğramamak adına ama bu döngüde kaldım. Kızacağınızı bilerek yine de bir umutla size yazdım. Birşeyler ilerler kulakta işitme kaybı olur ya da ciğer zarar görür diye hep zamanında müdahale edilsin diye uğraştım. Doktorlara hep bu gerçekten gerekli mi diye kibarca uyardım ilaçlarda. Ama dikkate alınmadığımda bu mesleği icra edene güvenmek zorunda kaldım. Çok isim yapmış bir özel profesöre götürdüm mesela alerji ve göğüs uzmanı, hasta diye kulakta bombe var dedi antibiyotik verdi yanına 5 gün günde 3x1 calpol verdi. iliadini çöpe attı ve oğlumun ateşi ağrısı yoktu. parasetamol neden dedim sen ver dedi. Bu çıkmazdayım. Eğer Ankara'da şu doktora götür bundan sonra derseniz ona giderim. Ben devlet veya özelde maalesef klinikte beni bu çıkmazdan kurtaracak bir doktor bulamadım. Sürekli okuyor araştırıyorum, cahilce yaklaşmıyorum. Birçok şeyi öğrensem de alanım olmayan bir konuda bilime ve yetiştirdiklerine inanmak zorunda kalıyorum. Keşke başkalarının vicdanına bağlı mesleki hataları anne baba olarak bizim vicdanımıza yüklenmese..   
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2023 Saat 10:11
Meslek hayatım boyunca; tek bir hastamda bile, Akciğerleri veya kulağı zarar görmüş bir tane bile hastam 
olmadı. Zarar görenlerin tamamı yanlış tedavi verilenlerdi. 
Yüzlerce kere anlattım:
1- Antibiyotik gereken durumda: Ateş + Ağızda pis koku + Dili kaplayan pas tabakası olur. Türk doktorlarla
tartışmayın ve verdikleri ilaçları almayın.
2- Asla ağrıyan kulağa ilaç dahi olsa hiçbir şey damlatmayın.
3- ASLA ateş düşürmeyin, öksürüğü kesmeyin, kusma ve ishal için ilaç kullanmayın. Bunların tamamı 
vücudun savunma mekanizmalarıdır. 
4- Viral hastalıkların tedavileri yoktur. Yapılanlar rahat geçirmesini sağlar. Asla antibiyotikler etkili olmazlar.
5- Çocukların kan sayımı dahil bütun kan tahlili değerleri erişkinlerden farklıdır. 
6- Her öksüren; Astım değildir. Astım da ilk belirti öksürük değil, sıkıntılı nefes vermedir!! 
7- Ventolin ve Bricanyl öksürük şurupları değildir. Her Gripde, viruslar Akciğerlere rahatlıkla inemesin diye
 bronşlarda nisbi bir daralma ve buna bağlı hırıltılar olur, bunun hiçbir zararı toktur. Astım oldu anlamına
 gelmez.
8- Bir doktor size hem; Ventolin (astım ilacı)veya benzerlerini, hem Kortizon, hem Antibiyotik, beraber
 veriyorsa, oradan kaçın. 
9- Kulak ağrısı olmayan bir çocuga; "Kulağında sıvı var" veya "kulak zarı kızarık" diyorsa, hemen oradan
 kaçın. 
10- Geniz eti ve bademcikler, Lenf bezleri olup, çocuklarda kendi antikorları oluşana kadar bu Lenf bezleri
 mücadele ederler. 4-7 yaşlar arasında büyük olmaları normaldir, bir zararları yoktur.
Geniz eti ve bademcikler ASLA hastalığa sebep olmazlar. Onların büyümesine sebep olan mikroplar bazen
zararlı olabilirler.
11- A-Grubu,beta-Hemolitik Streptoklara; "Beta virusü " denmez. 
Olduğunda, tek ölçek PenOs gibi en basit antibiyotik ile bile 1 günde iyileşirler. 
AMA; sık sık alınır ve en az 1 aylık korunmalar sağlanmazsa, oluşan antikorlar seneler sonra belirli seviye
üzerine çıkınca, yapısı Streptokok dış zarına benzeyen kalbin veya böbreklerin iç zarına  Streptokok 
zannederek saldırabilirler.
Bunun da en basit önleme yolu, ilk günden itibaren etkili olan ve bir ay koruyan; Deposilin6-3-3 iğnesinden
 yaptırmaktır. 
12- Çocuklarda Penisilin allerjisi YOKTUR!! Olabilmesi için, onlarca kere ve senelerce yapılmaları gerekir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 May 2023 Saat 10:22
Yukarı Dön
idylle Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı idylle Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2023 Saat 10:48
Anlıyorum hocam, teşekkür ederim. Bu durumda gittiğim bütün doktorlar yanlış teşhis ve tedavi uygulamış diyorsunuz. Ankara'da hastaya bu şekilde yaklaşacak bir doktor öneriniz var mıdır? Varsa, paylaşırsanız çok memnun olurum. Yoksa yine çaresiz bir döngüdeyiz demektir ne yazık ki, çünkü kafama göre hareket edip sonuçlarına katlanmam çok zor ve ağır bir yük benim psikolojime. Saygılar, zamanınızı aldım kusura bakmayın. İlginize teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 278
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2023 Saat 11:08
Hocamdan ozur dilerek araya giriyorum. 
Ankarada   Müşerref Erkan benim cocuklarimin doktoru var.  5 yildir sehir disindayız fakat bizi telefonla aradiğımızda elinde geldiğince dogru şekilde yonlendirir.isterseniz bi bakin.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2023 Saat 11:20
Ben 2011'den beri Amerika'dayım. Burada kim kaldı bilmiyorum. 
Yukarı Dön
idylle Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı idylle Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2023 Saat 12:06
çok teşekkür ederim 🙏
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.