Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Akciğer iltihap
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Akciğer iltihap

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Akciğer iltihap
    Gönderim Zamanı: 03 Haz 2023 Saat 13:29
Hocam ben 42 yaşında 50 kilo bir bayanım.  . Gece uykumdan uyandım  Sol tarafıma yattıktan 1 saat sonra sol kürek kemigin altındabaşlayan agri sebebiyle acile gittim. Ne nefes alabiliyordum ne de kimildayabiliyordum. Acilde agri kesici serumlar ve kas gevsetici igne yaptılar. Ama geçmedi. Sadece kımıldamadan durduğum için biraz sakinleri. Sabah dahiliye doktoru röntgen ve bt çektirdi. 6 ay önce de Sol tarafımda enfeksiyondan dolayı factive kullanmıştım iki kutu. Şimdi de Sol tarafta akciğer zarina yakın olduğu için çok agri yapan bir enfeksiyon var dedi. Ama oksuruk ve ateşim yok ve Lökosit te dusuk. Bunun tedavisi nasıl olacak hocam. Bana kortizol (deltacortil 5mg) ve factive 1 kutu yazdı. Romatizmal bisey olabilir dedi. Benim uzun süredir vücudumda olan ağrılardan, Sol kolumda kist Sol bacağımda kasigimdan hareketle artan ağrıdan, bacağımda ödemeden dolayı romazma bölümü görsün dedi. Kortizolda belki seni gidene kadar biraz da olsa rahatlatır dedi.bizim yaşadığımız koyde gogus hastalıkları doktoru yok hocam doğru düzgün, Muğla araştırma da 100 km. Kımıldamadan nasıl gidecem bilmiyorum. Antibiyotik işe yarar mi başlamalıyım mi acaba? Crp dusuk olunca emin olamadım.
Crp 18.7
Sedimantasyon 17
Wbc 8.30 ( bu değer bende hep 4 lerde oluyordu hocam)
Rbc 4.01

Brakiosefalik vasküler yapılar normal olarak
izlenmektedir. Trakea, trakeal bifürkasyon ve
özofagusun mediastinal seyri normaldir. Mediastende
LAP yoktur.
Assendan, arkus ve descendan aort çapları normal olup,
pulmoner konüs ve hiler vasküler yaplar normal olarak
izlenmektedir. Kalp büyüklüğü ve perikard olağandır.
Akciğer alanlarında; bronşial yapllar normal morfolojide
olup, akciğer havalanmaları olağandı. Sol akciğer alt lob
lateral bazal segmentte plevraya oturan santral kısmı
yoğun konsolide, çevresi buzlu cam görünümünde
infiltrasyon alanı mevcuttur. Sağ akciğer ortalob medial
linguler segmentte sakküler bronşektaziler
görülmektedir. interlober ve parietal plevral yüzeyler
normal görünümde olup, plevral sıvı yoktur.
Toraks duvarı ve vertebral kolon normal görünümdedir.
Sonuç:
Sol alt lob lateral bazal segmentte öncelikle pnömoni
ile uyumlu görünüm (Tedavi sonrası kontrol gereklidir).
Sağ akciğer orta lob medial linguler segmentte
sakküler bronşektaziler.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118962
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2023 Saat 18:26
Boşuna yapılmış, lüzumsuz işler! 
Pleurodynia denilen ve virusların sebep olduğu, "Yan ağrısı da" denilen bir durum.
Röntgen bulgusu YOKTUR.
Kesinlikle antibiyotik gerekmez. Tedavisi yoktur, ağrısını en iyi Novalgin tablet geçirir. 
Günde en fazla;3x2 tablet alabilirsiniz. 
Kendiliğinden iyileşir. 
SAKIN; Deltacortryl başta olmak üzere, verilen hiçbir ilacı kullanmayın. 
Yukarı Dön
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2023 Saat 18:35
Ama Hocam öncesinde hiç ateş olmadı, yada grip benzeri bir hastalık. Bir de   pleurodynia denilen bu rahatsızlık sadece göğüste olmuyormuydu bu ağrı ve ara ara geliyor diye okumuştum. Benim sürekli var ve arka kısmında.
2. Crp yuksekligi bisey ifade edermi?
3. İlaçlara başlamadım sadece parol aldım, ama pek bir değişiklik yok hocam.novalgin tarzi ilaclar bende tasikardi yapıyor hocam.
4.bt raporunda yazan bu kisim hocam " Sol akciğer alt lob lateral bazal segmentte plevraya oturan santral kismı yoğun konsolide, çevresi buzlu cam görünümünde infiltrasyon alanı mevcuttur." Yanlış mı yorumlanmış.
5. Bt çekilirken derin nefes alamadım acı dan dolayı görüntüyü etkilemiş olabilir mi?

Düzenleyen umayey - 03 Haz 2023 Saat 18:38
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2023 Saat 18:44
Evet derin nefes almamışsınız. BU ne biçim bir "infiltrasyon/pnömoni" imiş ki; WBC son derecede düşük bir
seviyede kalmış. Sakın o zatürre teşhisine kanmayın. Sakın Antibiyotik filan da vermeyin. 
Yukarı Dön
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2023 Saat 18:47
Tamam hocam çok teşekkürler.
 Parol ile devam edebilirmiyim peki? 
Birde romatizma için spesifik bir test varmidir tanı için. Yoksa daha çok poliklinik bulgulara göre mi tanı konulur. vücut ağrılarım ve kolumdaki odem için romatolijiye gideceğim de ondan soruyorum.
Hocam birde crp neden yüksek mis olabilir

Düzenleyen umayey - 03 Haz 2023 Saat 18:57
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2023 Saat 23:12
1- Parol nisbeten hafif kalsa da, hiç yoktan iyidir. 
2- Romatizma'dan kastınız hangi hastalık?
Romatoid Artrit ise; Romatoid Factor faydalı olur.
3- CRP; her türlü hücre yıkımında yükselir. ASLA  sadece bakterieli göstermez. Viral hastalıklarda da yükselir. 
Pratik hiç bir değeri yoktur. 
Yukarı Dön
umayey Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı umayey Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2023 Saat 01:55
Hocam yine rahatsız edeceğim sizi ama bu görüntülerde kırmızıyla çizdiğim alan konsolide bir alanı gostermiyor mu?

https://www.hizliresim.com/4teasn2

Benim özellikle nefes alırken çok ağrım oluyor sadece sırtımda. Ve kesinlikle derin nefes alamıyorum. Cok kafam karıştı. Bronsektazi hastası olduğum için enfeksiyon varsa ilerlememesi için factive antibiyotik i kullanmam gerektiğini söyleyip duruyor esim. Lutfen kısa bir yorumunuzu daha alsam. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2023 Saat 09:54
Evet, orada ufak bir "plörezi" alanı var. Genellikle viruslarla olur, nadiren bakterieldir. Ateşiniz olmuyorsa ki, 
sizde hiç olmamış, viral olma ihtimali yüksek.
İbuprofen grubu ilaçlar (Dolven, Ibufen gibi) iyi gelir. 
Hayret; Tomografide "Bronşektazi" göremedim. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.