Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yuksek ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yuksek ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mdsonmez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 102
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mdsonmez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yuksek ates
    Gönderim Zamanı: 11 Haz 2023 Saat 13:43
Hocam merhaba, 18 aylik kizimizin neredeyse dunden beri 38.5-39 atesi var. burun akintisi, oksuruk,ishal vs bir durumu yok fakat atesi dusmuyor bir turlu ve cok huzursuz uyku da uyuyamiyor. Ates dusurucu vs bir sey vermeli miyiz? Bu kadar uzun sureli bu kadar yuksek bir ates gecirmemisti hic ne yapsak bilemedik, tesekkurler. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119428
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2023 Saat 15:55
Hiçbir belirtisi olmadan sadece ateş ile giden ve 2 yaşından küçüklerde görülen, 6.Hastalık olabilir.
3-4 gün ateş yapar, ateş düştüğü gün döküntü başlar. 
Bir önemi veya tedavisi yoktur.
Yukarı Dön
Mdsonmez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mdsonmez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2023 Saat 22:23
Evet hocam tablodan gormustum 6.hastalik ihtimalini ancak pek bir kimseyle yakinligi da olmadi anlam veremiyorum. Biz cok atesini dusurmeden takibe devam edecegiz o zaman degil mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2023 Saat 23:01
Evet. 
Yukarı Dön
Mdsonmez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mdsonmez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2023 Saat 23:08
Tesekkur ederim hocam, sagolun. 
Yukarı Dön
Mdsonmez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mdsonmez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2023 Saat 01:39
Hocem tekrar merhaba,

https://ibb.co/sPxzSPc Kastettiginiz dokuntuler bunlar galiba. 3. Gun atesi dustu, bugunde bunlar cikmaya basladi. Hocam acizligimizden bir sorum daha olacak. Kizimiz 18 aylik, biz 8 ay once Kanada ya goc ettik. Esim ukraynali, ben turkum. Haliyle evde iki farkli dil konusuluyor. Burada Pediatri doktoru bulmak ve kontrole gitmek cok zor bir is. Aradik taradik bulduk ve bugun kontrole gittik 8 ay aradan sonra ilk defa fakat doktor konusmasi nasil, anlamasi nasil diye sorunca biz de 3-5 kelime konusabildigini fakat turkceyi daha kolay anladigini anlattik. Belki de bizim speech language clinic gibi rehabilitasyona gitmemiz gerektigini soyledi. Tabii esim baya endiselendi, ben size sormak istiyorum. Anne ve babasi farkli diller konusan ayrica yasadigi ortamda ucuncu bir dil duyan bebekler icin bu durum normal midir? Ne yapabiliriz? Cok tesekkur ederim. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2023 Saat 08:49
Evet, 6. Hastalık. 
Çok mu aradınız o salak doktoru?? 18 aylık çocuktan nasıl bir "konuşma" bekliyormuş?? 
Benim sizin gibi aileler ile epey bir tecrübem oldu. 
En son: Baba Türk, Anne Peru'lu ailenin çocuğu 4 yaşından sonra anne ile İspanyolca, baba ile Türkçe ve 
anne-baba İngilizce anlaştıkları için de İngilizce konuşuyordu.
Sakın; "speech language clinic" e filan da gitmeyin..  18 aylık çocuğun konuştuğu nerede görülmüş?
Hele erkek çocuk olsa idi, o kadarını bile konuşamazdı. 
Boşverin, herşey yolunda sakın bunlara kulak asmayın. Aynen devam edin.
Yukarı Dön
Mdsonmez Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mdsonmez Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2023 Saat 19:31
Vallahi inanin bunu bile cok zor bulduk, hadi dedik bari boy kilo olcsun. Genel bir kontrol yapsin ama sizi taniyinca doktor bulmak daha da zor hale geliyor. Konusma konusunda aynilarini hanima soyledim fakat sadece rahatlasin diye sizin dusuncenizi sordum aslinda. Inanin destek olacak kimsemiz yok hocam, tesekkur ederiz  Sagolun, var olun. Siz olmasaniz ne yapariz bilmiyorum.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.