|
Gaz damlası batağı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Esraerkilet ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haz 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 150 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Esraerkilet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Tem 2023 Saat 08:53 |
Hocam merhaba,
Şu an 2.5 aylık olan bebeğime ilk ayında malesef on beş gün kadar gaz damlası ve yaklaşık bir ay kadar probiyotik damla verdim. (verildi) Devam edilmesi gerektiği söylenmesine rağmen ben hepsini çöpe attım çünkü sizin tabirinizle çocuğumun bağırsakları duman olmuştu. Sonra da sizin yazılarınızı keşfettim zaten.. Kendi kendine kakasını yapabilen bebeğim halen kaka yapmakta zorlanıyor. (1-1.5 aydır damla verilmedi) Bu durum daha da uzar mı hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119182 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Zararın neresinden dönülse kardır!
Yazılarımı, bilhassa "Yeni Doğan Özellikleri" yazımı mutlaka okuyun. Bu zor kaka yapma dönemini de yazdım. İlaçlarla ilgili değil. Acemi olduğu için, ıkınırken, makat adelesini de kastığı için oluyor. Zamanla karın adelelerini kasarken, makat adelesini gevşetmesini öğrenecek. Şu anda, her 2 grup adeleyi de kastığı için, yumuşak kakayı bile zor yapar. Ikındığı zaman, popo deliğini, yağlı kulak çubuğu ile uyarın, hemen yapar. Aynı mekanizma pek çok canlının yavrularında da vardır. Türk doktorları bunları bilmezler. Onların tek bildikleri; her şikayete ilaç yazmaktır. 1- Yeni doğan bir bebeğe "Probiyotik" yazmak kadar aptalca bir uygulama olamaz. 2- Gaz ilacı ( veya damlası) diye satılan ilaçların büyük çoğunluğu, barsak hareketlerini de yavaşlatır ve geçici olarak sahte bir iyilik hali yaratır. Sonra; daha beter olur.
|
|
![]() |
|
Esraerkilet ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haz 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 150 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Esraerkilet
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet hocam okudum yazınızı. Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|