|
Deri ile oynama |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
DenizCihangir ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mar 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 240 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DenizCihangir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Tem 2023 Saat 15:23 |
Hocam iyi günler
Kızım 14 yaşında aslında uzun suredir bu durum var. En ufacık bir yara olsa kolunda elinde bacağında orayla sürekli oynuyor. Hatta hiç yara olmasada yara yapıyor. Durum öyle bir hal aldiki ya iz ya yara kolu,bacağı,eli. Son zamanlarda dudağına başladı. Sınav kaygısı mi acaba dedim. Sınav bitti durum aynı.😞 Eli sürekli dudağında bazen kolunda bazen elinde. Ne yapmalıyım hocam lütfen bir yol gösterir misiniz
Düzenleyen DenizCihangir - 07 Tem 2023 Saat 15:24 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119127 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Uzun süre dediğiniz; Ne kadar? 1yaşından beri yapıyorsa; Lesh-Nyhan Sendromu olabilir. Kanda "Ürik asit"
yüksektir. Yok, 10 yaşından sonra başladı ise, sinirlilik, stres, imtahan sıkıntısı sebep olabilir. Akşamları 1 ölçek Atarax şurup içirin.
|
|
![]() |
|
DenizCihangir ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mar 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 240 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DenizCihangir
10 yaşından beri diyebilirim. Epilepsi hastası idi hocam. Yaklaşık 1 yıldır ilacı kestik(Keppra). alerji ilaçları yasak hocam bu sebepten
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DenizCihangir
Kanda ürik asit baktıralim mi hocam yine de, o sendrom nedir ve çaresi var mı hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119127 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gerek yok. Erken yaşlarda başlar. Takip eden doktoru ile görüşün.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DenizCihangir
Atarax dışında başka bir alerji şurubu önerirse icireyim mi hocam. Ya da hiç alerji şurubu içmesin derse basks bir yol var mı,?
Hocam bir de kızımda tüylenme sorunu başladı. Yüzünde,karın bolgesinde yaklaşık 6 aydır regl oluyor. Kilosu fazla ve büyük ihtimalle insülin direnci var. Ne onerirsiniz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DenizCihangir
Ben de de aynı sorunlar olmuştu o yaslarda. Polikistik over olduğumu çok sonra öğrenebildim. İnsülin direncinin buna sebep olduğunu ve bu yönde ilaç kullanmam gerektiğini kendim okuyarak öğrendim hocam. Ve bu insülin direnci ilacı sayesinde yumurtlamada kısır döngü kırıldı ve çocuk sahibi oldum. Bu ilacı kızım kullansa olur mu? çünkü hastaneye gitsek cikamayacagiz ve deri yolmada zaten kendini belli eden bir stres var. Doktorlar iyice psikolojisini bozacak biliyorum. Kilosunu tuylenmesini rencide ederek söyleme ihtimalleri yüksek daha önceki tecrübelerimden.Cok uzun yazdım kusura bakmayın lütfen.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- "Atarax" ilk aklıma geldiği için yazdım, tabii ki öbür ilaçlarda olabilir.
2- Evet, deri yolması çok sonradan başladığı için strese bağlı diyebiliriz. 3- Adet görme, tüylenme bu yaş için normal. 4- Evet, strese bağlı olarak "İnsulin direnci" de başlamış olabilir. Bir Dahiliye doktorunun takibine girmesi iyi olur. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Tem 2023 Saat 08:05 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|