Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - GIDA KATKILARI!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

GIDA KATKILARI!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 119104
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: GIDA KATKILARI!
    Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2023 Saat 11:30

Hakikatler, eninde sonunda ortaya çıkarlar:


 Gıda ve beslenme alanındaki ön yargıları yıkmak amacıyla Soframızdaki Hurafeler adlı kitabı kaleme alan gıda mühendisi Ebru Akdağ, mucizevi ya da zararlı gıdalar olmadığını söylüyor. Gıdalardaki katkı maddeleri hakkında da yanlış bilgilerin olduğunu belirten Akdağ, Katkı maddelerinin olmadığı bir dünya; salgın, açlık ve israfın kol gezdiği bir hale dönüşürdü. Bu ön yargıların bazı haklı dayanakları var. Ancak günümüzde gıda katkı maddeleri çok yanlış anlatılıyor. Bu maddeler yasalara uygun şekilde kullanıldığında, düşman değil dostumuz. diyor.

Gıda Mühendisi Ebru Akdağ'ın, gıda ve beslenme alanında sahte bilim kaynaklı hurafeleri ele aldığı Soframızdaki Hurafeler isimli kitap okurla buluştu. Gıda ürünlerini farklı bir bakış açısıyla ele alan kitap, 'mucizevi' olarak adlandırılan gıdalara ilişkin de farkındalık yaratıyor. The Kitap Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan kitabında Akdağ, gıda ve beslenme alanındaki ön yargıları yıkmayı ve bilimsel temellere dayanarak gıdalara yönelik akılcı bir yol haritası sunmayı hedefliyor. Akdağ kitabında 'Soframızı Beslenme Kılavuzlarının Işığında Kuralım mı?', 'Doğal Gıdaların Romantik Dünyası' bölümleriyle başlayıp ardından işlenmiş, ambalajlı gıdanın ne anlama geldiği anlatıyor. İşlenmiş ambalajlı gıdalara yönelik kategorik suçlamanın neden anlamsız olduğuna değinen Akdağ, 'Katkı Maddelerinden Kaçmalı mıyız?' bölümünde gıda katkı maddelerinin geçtiği meşakkatli bilimsel süreçleri gözler önüne seriyor. 'Kemofobi (Kimyasal Korkusu) Etkisi' başlığı altında kimyasalların korkulan yanlarına gerçekçi bir bakış açısı getirmeye çalışan Akdağ, 'Gıda Hileleri' kısmında gıda endüstrisindeki hilelerin gerçek yüzünü ve asıl kaçınılması gerekenleri anlatıyor. 'Bilim-Medya-Algı Üçgeni' bölümünde ise bilginin medya tarafından nasıl şekillendirildiğini gösteriyor. Kitabın bana göre en önemli bölümü olan 'Gıda Hurafeleri Avı'nda da gıda ve beslenmeyle ilgili yaygın hurafelerin gerçek yüzünü ortaya koyuyor.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.