|
Boğaz |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Adeniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 467 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2023 Saat 18:34 |
Hocam merhaba kızım 9 yaşında. Gece Boğaz ağrısı başladı. Bu saate kadar çok ağrıdığını söylüyor. Yutkunmada biraz güçlük var. Ateş var. Ciddi bir pas görüntüsü ve koku yok. Ama boğazım ağrıyor diye çok ağlıyor. Griptir dedim ama beta olabilir mi bilmiyorum. Ben antibiyotik kullansam mı hocam?
Düzenleyen Adeniz - 19 Eyl 2023 Saat 18:39 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"beta" NE demek??
Türk doktorlarının uydurması... Türk doktorlarının dili; "A-Grubu,beta-Hemolitik Streptokok" demeye müsait olmadığı için bu; dünyanın hiçbir yerinde geçerli olmayan kelimeyi popolarından uydurmuşlardır. Streptokok enfeksiyonları olduğunda, Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabakası+Bulantı/kusma olur. Bunlar yoksa; Grip geçiriyordur, Tantum Verde Sprey ağrıyı alır.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Eyl 2023 Saat 09:27 |
|
![]() |
|
Adeniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 467 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ben de kızımla aynı durumdayım. Dünden bu yana boğazımda yanma, aşırı derecede kemik ağrısı, nefes almada zorluk bile oluyor bazen, halsizlikte fazla. Çoğu arkadaşımda farklı şehirlerde aynı şeyler var. Bugün hapşırma ve burun akıntısı da başladı. Grip ama ağır bir grip. Öksürükte var ara ara hocam. Arkadaşlarım covit sanırım salgın var her yerde diyorlar. Siz ne dersiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118980 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Diliniz "pembe" ise Grip veya Covid geçiriyorsunuz demektir. Her iki durumda da bir tedavi yoktur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|