|
Boğaz beyaz |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Edilasek ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 169 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2023 Saat 00:14 |
Merhaba hocam 3.5 yaşında kızım dün burun tıkanıklığı ile uyandı. Bugün gece uykusundan ağlayarak uyandı karın ağrısı gibi hareketler yaptı bir süre sonra kustu 1 hafta önce ben de karın mide ağrısından müzdariptim.ve 2 gündürde ağzından farklı bir koku yayılıyor boğazına baktığımda resimdeki gibi olduğunu gördüm . Her zaman yazılarınızı okuyorum eski konularda resimler açılmadığı için karşılaştırma yapamadım.yardımcı olursanız çok sevinirim. Kan testi veya antibiyotik gerekir mi ? Sizi geç bulduğum için doktor fobisi (panikliğimden ve korkutulduğumdan )oldu ağzını fazla açmıyor artık size danışmadan bir hamlem olmuyor.
Koku =yoğun var (uzak mesadeden alınıyor) Ateş = 37.8 kulaktan Pas= anlayamadım (ama yok gibi geldi) Öksürük=ara ara şu an
Düzenleyen Edilasek - 20 Eyl 2023 Saat 09:36 |
|
![]() |
|
Edilasek ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2023 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 169 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İshal henüz yok
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118962 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Antibiyotik gerekmiyor.
Enfeksiyöz Mononükleoz veya Coxsackie virüsü olabilir. Ayva, Elma , ekmek kabuğu gibi sert gıdalar yerse, bademcik üstündeki, o kokuyu yapan beyaz birikintiler dökülür. Yutmasının bir sakıncası yok.
|
|
![]() |
|
Hocam ateşi çıkarsa çok ve huzursuz olursa hangi ateş düşürücüyü verebilirim ? Normalde gerekmedikçe vermiyorum artık sizi okuduktan sonra ve ağrısı olursa ne verebilirim . Kilosu 16 ve 17.5 arasında tartının üstünde zor durduğundan kesin birşey diyemiyorum boy 104. Bir de ıhlamur ballı içirebilir miyim işe yarar mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118962 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Calpol veya benzerleri, günde:4x1 ölçek alabilir.
|
|
![]() |
|
Boğaz ağrısı için tantum sprey kullanabilir miyim ben de ne kadsr kullanmalıyım eğer kullanabiliyorsam ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ağrı olduğunda kullanın. Sayı:Yok.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|