|
Ateş kusma ishal |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ibrahimdogan24 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimdogan24
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2023 Saat 20:19 |
Hocam merhaba oğlum 7.5 yaşında. Cumartesi günü ateşle birlikte kusma oldu. 2 gün ateş 39 dereceye kadar çıktı. 3. gün ateş ve kusma ikisi de bitip ishal başladı. 2 gündür ishal. Ateş bitmişti ancak şimdi 38 oldu tekrar çıktı yani 1 gün ara verip. Bu normal mi ? Sizin yazılarınızda okuyup ilaç vermedim. Bol su icirdim. Şu an yemesi de orta seviye sayılır. İshali de aslında su gibi değil. Beni şaşırtan ateşin ara verip tekrar başlaması oldu aslında. Korktum biraz.
|
|
![]() |
|
ibrahimdogan24 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimdogan24
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam en azından bir serum alsın tahlil bakılsın diye hastaneye gittik. Yapılan tahlilde Rotavirus çıktı. Wbc 6 CRP 4.1 çıktı. Serum bitince eve döndük. Herhangi bir ilaç koydurtmadim seruma. Çocuk biraz rahatlasın istedim. Rotavirus ise hocam Crp nasıl böyle düşük kalmış ilginç değil mi bu durum ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118384 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Serum bir tek; Su kaybı olduğunda uygulanır.. Çocuk rahatlasın veya Moroli düzelsin diye Serum takılmaz.
Kusma ve ishal BERBER olduğunda su kaybı olabilir. Tek başına ishal ile su kaybı OLMAZ.
CRP tabiiki düşük çıkar, zira hadise, barsak içindeki kakalarda!! Doku içinde değil! Ne tip olursa olsun; viral enfeksiyonlar dahil, her hücre yıkımı olduğunda CRP yükselir. CRP yüksek diye Antibiyotiği dünyada bir tek Türk doktorları verirler. Bu yaşta zaten Rotavirus ciddi enfeksiyon yapmaz. Kaka yaptığında, mikroplar da atıldığı için ateş düşer, kaka yapmadığında, mikroplar üreyip artınca tekrar ateş yükselir. Hiçbir önemi yoktur. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|