|
Pipi darligi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yamaninannesi ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 185 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yamaninannesi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Eki 2023 Saat 11:32 |
Hocam daha once size yazmistim once bir cerrah gorsun sonra konusalim demistini. Oglum 8 aylikken pipi ucu darligi var diye sunnet olmustu. Suan 5 yasinda idrar cikis deliginin dar oldgnu son iki yildir fark etmistim sonra bir cocuk dr una sordum onayladi ve cerrah gorsun dedi. Oncelikle ozel bir universite hastanesine goturdum prof cocuk doktoru idi. Gorur gormez ucunun dar oldgnu 15 20 dakkalik ameliyathanede tupsuz narkozla operasyon olacagni soyledi. Yakin zamanda planlayalim mesaneye baski yapar dedi. Ucunu bizede gosterdi zorlasa bile bayagi kapali gorunuyordu. Sunneti bosunami oldu dedgmde pek bir cevap alamadim. Taniyi size kopyalayip yapistiriyorum bir bakarmisiniz ne yapmaliyim devlet hstanesinede gotursemmi.
Epikriz Raporu Yakınması Şikayeti: çatallı işeme Öykü: pipi darlığı nedeniyle sünnet olan hasta Tedavi Notu meatal stenoz nedeniyle ameliyat planlandı Kontrol Önerilme Durumu Kontrol Belirtilmedi Ağrı Hayır Boy 114 cm Kilo 19 kg Fizik Muayene Bulguları meatal stenoz testsiler skrotumda sünnetli,iğne deliği şeklinde mea açıklığı. Tanılar Ön Tanı - N39 - Üriner sistemin diğer bozuklukları
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Sunneti bosuna mi oldu?"
Darlik icin, evet bosuna oldu. Nasil olsa sunnet olacakti, diye dusunurseniz, bosuna olmadi.
|
|
![]() |
|
yamaninannesi ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 185 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yamaninannesi
Peki hocam bu darlik icin sunnet yapan doktor neyi yanliz yaptida tekrar darlik olustu cocuk simdi tekrar operasyona girecek sizce illaki o darligin acilmasimi lazim mesaneye zarar verirmi doktorun dedigi gibi ? Birde tupsuz anestezi ne demek daha hafif biseymi
Düzenleyen yamaninannesi - 05 Eki 2023 Saat 19:03 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Darlik sunnet deliginde degildi!! O yuzden sunnet bir ise yaramadi!
Darlik pipi ucunda! Mesane ile NE ALAKASI VAR!!!! Prostat'a bagli DARLIK DEGIL KI!!! Lutfen, size bu akillari veren, etrafinizdaki bazi dangalaklari dinlemeyin!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yamaninannesi
Hocam prof bize mesaneye baski yapar deyince bnde telaslandim hic aydinlatici bilgi vermedilerki tesekkurederim size
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
" prof bize mesaneye baski yapar deyince"
Siz, Turkiye'deki Prof. lari, dunyadaki diger Prof.lar la karistirmayin. Daha idrar yapma mekanizmasindan bile haberi yok! Idrariniz geldiginde, idrar yapmak icin, mesane kasilir, idrar tazyikli bir sekilde o dar olan delige gelir ve idrar cikar. Gerisi hikaye! "-Ilerde cocugu olmaz" diyeni bile gordum. Idrar yapmak cocuk icin sikintili olacagi icin, ameliyat dusunulur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|