|
Kızıl Teşhişi konuldu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
goncakir ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eki 2023 Konum: Antalya Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Eki 2023 Saat 12:22 |
Hocam merhaba,
*Kızım 4 yaşında. -2 gece süren 39 ateş sonrası artan boğaz ağrısı ve vücut kaşıntısından dolayı doktora gittik. -Bugün doktoru boğaz kürü yaparak beta virüsü olduğunu söyledi. Ellerinde ve eklemlerinde kaşıntı var , vücudunun bir yerinde kuruluk oluştu ve bunları görünce de kızıl teşhisi koydu. Alerjik bünyesi olduğu için penisilin iğne yerine amoklavin antibiyotiği 10 gün boyunca kullanmamızı söyledi. Kızımın astımı var ve daha önce bir yıl içinde 2 kez zatürre olmuştu; ağır kortizon (ventolin -filixzone) buhar tedavisi ile iesef iğnelerden vurulmuştu. !! Endişem şu: Kızıl hastalığı teşhisi için boğaz kürü pozitif çıkınca ve bu belirtilerle bunun kızıl olduğu kesinleşiyor mu? bir de antibiyotik kullanımı yeterli olacak mı? alerjik astım olması ve zatürre geçmişinden dolayı penisilin kullanmamak doğru mu? ilerde daha büyük sorunlar yaşama ihtimali var mı bu hastalık sonrası, ne önlem almam gerekir? Çok teşekkür ederim hocam desteğiniz için
|
|
goncakir
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118117 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O kadar cok sacma ve yanlis bilgilere sahipsiniz ki, nereden baslayacagimi bilemiyorum!
Sadece: O SALAK doktorun: " Bugün doktoru boğaz kürü yaparak beta virüsü olduğunu söyledi. Streptokoklara "virus" demesi bile ne kadar SALAK oldugunu gosterir. 1- Bu yasta: Kizil OLMAZ! 2- Bogaz kulturleri guvenilir degildir. Strep-A Testi yapilmasi gerekirdi! 3- Turk doktorlari; HER oksurene Astim derler, nasil inanirsiniz?? 4- Cocuklarda: Penisilin allerjisi YOKTUR!!!!!! a) "beta diye bir virus..." makalemi yazarlar kismindan okuyun ve o doktorun ne kadar salak oldugunu bir ogrenin!! b) Sabit Forum kismindan, "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi okuyun ve bu tuzaga nasil dusuruldugunuzu bir ogrenin!! c) Makale listesini inceleyin, bu kinudaki yazilarimi okuyun. 4 seneden beri yediginiz kasziklar, Everest daginin tepesini asmis!!! d) Sonra da; Forum kismindaki "Soru-cevaplari", HER GUN okuyun. Ama oncelikle de vakit buldukca gunumuzden geriye giderek okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Eki 2023 Saat 18:30 |
|
![]() |
|
goncakir ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eki 2023 Konum: Antalya Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam detaylı cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ben size yazdıktan sonra yapılan testin step a olup olmadığını sordum.
Strep-A yapılmış ve pozitif çıktı. Size eksik bilgi ile gelerek sormuş oldum kusura bakmayın lütfen. *Test sonucu bu şekilde olsa bile de mi KIZIL teşhisi yanlış bir teşhis oluyor? Şuan uyguladığımız amoklavin antibiyotik tedavisinin hatalı olup olmadığı konusunda endişelendiğim için yeniden size danışmak istedim. Astım konusunda da, aslında size daha kısa ifade edebilmek adına direkt yazdım, alerjik astım belirtileri gösteriyor şeklinde ifade ediyor konuyu, bu yaştaki çocuklara direkt astım diyemeyiz diye sık sık belirtiyordu. Ben size durum ve süreci daha kısa anlatabilmek adına eksik ifade kullanmış oldum. Özür dilerim hocam |
|
goncakir
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118117 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kizil olsa bile 1 olcek Amoklavin ile bile tedavi olur. 1 aylik tedavi, tekrar alinmamasi icindir.
Zira sik sik Streptokok enfeksiyonlari gecirme sonucu; antikorlar asiri yukselise, mikrop zannederek kalp veya bobrek zarlarina saldirabilirler. Yazilarimi IYI okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|