Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ürtiker
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ürtiker

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Umut7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Umut7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ürtiker
    Gönderim Zamanı: 19 Kas 2023 Saat 15:37
Merhabalar sayın hocam 7,5 yaşındaki kızım ve kardeşi bir buçuk ay kadar önce grip geçirdi gribin başlarında önce 4 yaşındaki kızım da Ürtiker oldu bütün vücudunda kabarıklıklar mevcuttu Allerset verdik Bir daha da olmadı daha sonra 7,5 yaşındaki Kızım gece rahat uyusun diye yastığına cold mix damlattım sarılarak uyuduğu bebeğine de damlatmamı istedi ben de damlattım yalnız bebeğin damlattığım kısmını gece dudağına dayamış sabah kalktığımızda üst dudağı şişti ona da Allerset verdim yavaş yavaş indi ama sonrasında Onun da bütün vücudunda Ürtiker meydana geldi ve allersete devam ettik bir buçuk ay geçmesine rağmen önceki gibi bütün vücudu kabarmasa da Ayaklarında yüzünde az miktarda kabarıklıklar devam etti doktora götürdük alerji değerlerine Bir bakalım diye kan tahlili istedi kızım okuldaki arkadaşlarından el yıkama alışkanlıkları ile ilgili anlattıkları nedeniyle Ben kıl kurdu olabilir dedim O yüzden gaita tahlili de istedi ama bir şey çıkmadı sadece sedim 44 çıktı o da önemli değil dedi bir hafta kadar Allerset vermeyin alerji testi yaptıralım dedi Özellikle geceleri oluyor veya Sabah kalkınca. gün içerisinde o kadar sık değil. Normalde her gün yumurta yerdi başka zaten pek bir şey yiyen bir çocuk değil yumurtayı da her gün yedirmeyin dedi alerji yapar mı diye yedirmemeye çalışıyoruz ama çocuk Sabahları zaten bir şey yemiyor yumurta yok mu diye soruyor Ne yapacağımı şaşırdım yine de Andazol vereyim mi yoksa alerji testini mi yaptırayım Bugün sabah yine bacağında gövdesinde kabarıklıklar vardı çok kaşınıyor dedi ama hemen Allerset vermek istemedim bir müddet sonra da geçti Bir de farklı olarak 5-6 gündür sarı akıntısı var Normalde olmuyordu bir bağlantısı olabilir mi hocam Ne yapmalıyım bende de 2 sezeryan doğum sonrasındada 1.5 ay kadar süren şiddetli ürtiker olmuştu. 
Yukarı Dön
Umut7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Umut7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2023 Saat 15:58
Hocam resim yükleyemedim ama görüntü Bu web sitesindeki resim gibi.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119175
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2023 Saat 19:28
Cocuklarda; "Allerji testleri", ASLA guvenilir degildir, bosuna paranizi telef etmeyin.
Yumurta; cig verilirse allerji yapabilir. Kati pismis yumurta ile baslayin.
Kil kurdu: "gaita tahlili" ile CIKMAZ!! Bu kadar cehalet, dunyada bir tek Turk doktorlarinda vardir!! 
Kil kurdu kaka veya barsak icinde YUMURTLAMAZ!!!  Bunun icin; "Selofanli Lam" metodu kullanilir, ama bu
yontem zahmetlidir.
Bunlar uzun isler oldugu icin, en kestirme yol, 2 olcek Andazol surup icirmenizdir. (2 hafta sonra tekrar 2 olcek verin)

Yukarı Dön
Umut7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Umut7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2023 Saat 21:17
Hocam ben de gaita tahlili güvenilir sonuç vermez diye hatırlıyorum ama sizin bu konu ile ilgili bir yazınızı bulamadım. Emin olmak istedim.  Çok teşekkür ederim.  Varolun hocam.  

Saygılarımla. 
Yukarı Dön
Umut7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Umut7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2023 Saat 13:55
Hocam eğer kıl kurdu ise andazol ne kadar sürede etkisini gösterir. Dün söylediğiniz şekilde kullandık, sabah kalktığında kızımın karnında ve sırtında bu sefer çok bir kabarıklık olmamakla beraber kızarıklık şeklinde vardı.  Kaçınmıyordu sanırım çünkü hiç kaşınıyor demedi. Andazolun etkisini gösterip Bu kabarıklık ve kızarıklıkların geçmesi için ne kadar süre geçmesi gerekir.  Eğer geçmezse ne yapmamızı önerirsiniz hocam. 

Saygılar. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2023 Saat 18:57
Barsak icinde olen BUTUN barsak solucanlari vucut tarafinda hazm edilirler ve bu solucanlarin, emilen bazi
parcalari allerjik dokuntuye sebep olurlar. 
Mushil ilaci icirin, hemen duzelir. 
Yukarı Dön
Umut7 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Umut7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2023 Saat 01:36
Hocam bugün andazol kullandıktan sonraki 9. Günümüz.  Hala kızımın vücudundaki kabarmalar ve kaşıntılar devam ediyor.  Bir gün ensesi diğer gün göbek çevresi, başka bir gün ayağının üstü geziyor kabarıklıklar.  En son ayağının altı kabardı. Buradan resim gönderemediğim için izninizle özel mailinize göndereceğim hocam.  Kıl kurdundan olsa geçmezmiydi hocam.  Nasıl bir yol izleyelim.  Alerji testi yaptıralım mı hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2023 Saat 03:08
Sadece gunde 1 olcek Zyrtec surup icirin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.