Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 16 aylık bebek ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

16 aylık bebek ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 341
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 16 aylık bebek ateş
    Gönderim Zamanı: 25 Kas 2023 Saat 19:13
Hocam 16 aylık oğlum dün gece sabaha doğru ateşi çıktı. Şimdiye kadar düşürmedim 38 39 arası gidip geldi hep hiç düşmedi. Sadece az önce kustuğu için duşa soktum azaldı ama kafasından belli yine yükselecek. Su gibi bir burun akıntısı var. Şeffaf tamamen. İştahsız diyemem yutkunurken boğazı çok acımıyor kş her zamanki gibi yiyor. Sadece 1 kez sabah abisi çok güldğrmüştü gülerken öksürük tuttu kustu, bir de az önce burnuna serum fizyolojik sıktım çok ağladı ağlarken kustu. Onun harici sabah kahvaltıdan sonra ve öğlen çorba içmişti onları kusmadı. Çok halsiz değil keyfi iyi. Dil fotosu çekemiyorum izin vermiyor ama anlattığım kadarıyla viral mi bakteriyel mi yol gösterebilir misiniz. Dilinin ucunu pembe görüyorum gerisi beyaz gibi
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2023 Saat 19:22
En sıcak yer kafası, hatta tek sıcak yer. Vücudu çok sıcak değil elleri ayakları buz gibi. Bir de hiç uyumadı bugün 10 dk uyudu ağlayatak kalktı 20 dk uyudu mızıkladı uyandı toplasak 30 40 dk anca uyumuştur sabah 8 den beri
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2023 Saat 19:24
Sürekli memede durmak istiyor anne sütü alıyor bu arada 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117909
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2023 Saat 20:42
"Su gibi" burun akintisi, grip diyebilmek icin yeterlidir. 
Mumkun oldugunca, ates dusurmeyin. Yazilarimi okuyun. 
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2023 Saat 09:17
Hocam gece 39 u da geçti uykudayken. Sabah uyandı hiç ateş yok ama tüm gece yattığı için sanırım geniz akıntısı rahatsız etti uyanır uyanmaz öksürerek az bir miktar kustu. Şu an ateş yok ama boğazını temizlemek için öksüre öksüre geziyor. Daha önce bal limon gerektirecek bi hastalığı olmamıştı. Günde ne kadar verebilirim ballı limonu ve ne kadar miktar? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2023 Saat 19:14
Oksurdukce verin. 1 hafta kadar surebilir. 
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2023 Saat 23:02
Hocam ateş 2 gece sürmüştü. Burun akıntısı öksürük 1 haftadır devam ediyor. Genelde uykudan uyanınca ya da yatar pozisyonda uzun süre kaldıktan sonra öksürük tutuyor. 12 aydan beri de dr a gitmemiştik kontrol vs çin. Eşim çok öksürüyo yinr bi gösterelim içimiz rahat etsin en azından boy kilo genel kontrol de olur kaç aydır gitmiyoruz dedi. Dr ciğerler temiz boğazda da sorun yok dedi. Antibiyotiklik zaten değil ama böyle akıntı sekreston küçük çocuklarda ciğere inebilyo serum fiz temizlemeye devam edin ek olarak rhinfant burun spreyi veriyorum 5 gün sabah akşam sıkın akıntıyı bi keselim dedi. Başka ilaç yazmadı. İlaca baktım oksimetazolin içeriyormuş sakıncası var mıdır kullansak mı 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2023 Saat 01:36
Iliadin ile AYNI ilac!!!  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.