Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Maalesef Geçmeyen öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Maalesef Geçmeyen öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mertoglan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mertoglan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Maalesef Geçmeyen öksürük
    Gönderim Zamanı: 28 Kas 2023 Saat 01:30
Hocam merhaba 4 yasinda kreşe giden bir oğlumuz var.benim sorunum geçmeyen balgamlı öksürük. Yatınca kuru ama.kalkinca gün boyu süren balgamlı öksürük.3-4 aydır devam ediyor. Grip olduğunda bu durum daha öksürükle beraber daha zor ve kötü geciyor.1 senedir antibiyotik kullanmadık. Dedikleriniz hepsini yapıyoruz. Coldmix-limonlu bal - burnu çok tıkanırsa illiadin ama bu öksürüge çare bulamadık.Tarif etmek gerekirse cigerden öksürüyor ve gün içinde nefesinin sonunda çok hafif bir hırıltı olup balgamlı şekilde öksürüyor. Gece ise öksürük kuruya dönüyor. Sabah kalktiginda 4-5 kere kuru öksürüyor ve yine balgamlıya dönüyor ve gün boyu devam ediyor.böyle bir döngü mevcut.4 aydır geçmemesi ve sürekli kronik hal almasi canımızı sıkmaya başladı.Grip olduğunda öksürük çok artıyor ve gece uyuyamiyor kusuyor, tıkanıyor. Bu duruma genelde ateş eşlik etmiyor.Ne önerirsiniz?

Düzenleyen Mertoglan - 28 Kas 2023 Saat 01:37
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118101
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2023 Saat 02:10
2008'den beri HER KIS, bu soru sorulur, ben de anlatirim.
Ilk defa Krese baslayan her cocugun ilk 2 kisi aynen boyle gecer.
Yazilarimi okuyun. 
Yukarı Dön
Mertoglan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mertoglan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2023 Saat 10:15
Yazılarınızı okuyup 1 senedir zaten uyguluyorum.Allah razı olsun dediklerinizin çok faydasını gördüm ve en son ne zmaan antibiyotik  kullandığımızi unuttuk. 
Geçmeyen ve hiç azalmayan tam 4 aydır hırıltılı gündüz balgamlı - gece kuruya dönen öksürük normal mi diyorsunuz hocam ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2023 Saat 18:10
Bu donem icin EVET! 
Yukarı Dön
Shrckk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Shrckk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2024 Saat 17:43
Merhaba ne durumdasınız acaba aynı şeylerı yaşıyoruz .ates yok antınıyotık ilaç yok ama bu dedıgınız hersey var .astım koah dedıkce korkutuyorlar insanı .kreşe başladık bu duruma geldik .ıkı ınfluenza gecırdık 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2024 Saat 20:29
Simdi Astim zirvaligi yaninda, bir de KOAH mi cikti!! Pes dogrusu! Bunlardan her sey beklenir!
Yukarı Dön
Shrckk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Shrckk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2024 Saat 21:14
Hocam öksürük bıtmıyor .cok korkmaya başladım .eşim astım ilaçları veren doktorları dınleyecek artık .canım sıkılıyor ınanın. Çocuğumuzu perısan etmeyelim dıye derdımı.nefes verısı çok sıkıntılı .sızın dedıgınız öksürük tablosunda astıma çıkıyor bızım dedıklerımız . Cold mix olsun ballı limon olaun nereye kadar gıder kı .gece öksürüğü sabah balgamlı öksürük gün ıcınde kuru gıcık öksürük .burun çekmede sıkıntı var .sureklı aynı şeyleri duymaktan sıkıldınız farkındayım 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2024 Saat 23:41
Oksuruk; Astim'in ana belirtisi degildir!
Astim da; solunum sikintisi ana bulgudur! Rahat nefes alinir, sikintili ve daha uzun surede verilir. 
Solunum sikintisi VARSA, Bricanyl surup, gunde;2x1 olcek baslayin. 
Turk doktorlarinin sirf goz boyamak icin verdikleri ve "Sahte Iyilik Hali" yaratan kortizonlu ilaclara tamah etmeyin. Sonu hic hayirli olmaz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Mar 2024 Saat 23:42
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.