|
Kusma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
slmkzlgul ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eyl 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slmkzlgul
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ara 2023 Saat 02:51 |
Kadir hocam merhaba. Oğlum 8 yaşında cumartesi sabah kusma başladı. Öğleden sonra kaka kıvamı çok sulu ve kötü kokuluydu. Gün içinde 2 kez böyle kaka yaptı ve kusma devam etmedi. Ancak gece kusma başladı tekrar ve 9-10 kez ne var ne yoksa çıkardı. Artık çıkaracak bir şeyi kalmayınca sadece öğürmeye başladı ve genel hali çok huzursuz olunca acile gittik. Dr bir tahlil istemedi, besin zehirlenmesine benziyor dedi ve zofer, georal ve probiyotik yazdı. Ben sizin yazılarınızı daha önceden okuduğum için bu ilaçları almadım. Yalnızca içtiği suyu bile çıkardığı için georal ve emedur fitil aldım fakat fitili uygulamadım. Bugün sabah iyi uyandı, gün içinde bir kez kaka yaptı ve yine çok suluydu ama kusma olmadı. Ağır bir şey yemedi pek iştahı yok. Bu gece yattıktan sonra yine öğürmeye ve kusmaya başladı. Bu kez emedur fitil uyguladım. Hocam benim sorum bu sizce zehirlenme mi yoksa rota gibi bir şey mi? Gün içinde hiç kusmayıp gece kusmasının sebebi nedir ?
|
|
![]() |
|
slmkzlgul ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eyl 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slmkzlgul
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ekleme ; emeduru verdikten sonra 2 kez daha kustu.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118968 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet, ishalden sonra hala kusmalarin olmasi Rota gibi viral bir ishali gosteriyor!
SAKIN; ilac/antibiyotik kullanmayin, bol sivi teklif edin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı slmkzlgul
Sağolun hocam zaten ilaç vermiyorum böyle durumlarda,yazdıklarınızı okuyorum hep müsait vakitlerde. Sayenizde bu yaşa kadar neredeyse hiç antibiyotikte kullanmadık.
Hocam oğlum 22 kiloydu hastalık sürecinde daha da kilo verdi. Bugün daha iyiydi kusma,ishal olmadı ama iştahı da yok hiç biraz meyve yedi biraz çorba içti o kadar. Sipraktin versem mi bi süre acaba ? Boyu 127 cm. Birde grip aşısı yaptıracaktık ama bundan önceki hafta gripti üstüne bu olunca kaldı. Aşı için beklemem gerekir mi bir kaç gün daha yoksa böyle durumlar önemsiz midir ? Sağlık ocağı doğru düzgün bilgi vermeden mırın kırın ediyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118968 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sakin ha!! Sindirim sisteminin hasarli kisimlarinin tamirati bitene kadar istah az olur. Normaldir, sonradan
acisini cikaracak, merak etmeyin. Sokaga cikabilecek kadar iyilesince, asisini yaptirin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|