Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geniz eti- bademcik- kulakta sıvı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geniz eti- bademcik- kulakta sıvı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aysgl1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysgl1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geniz eti- bademcik- kulakta sıvı
    Gönderim Zamanı: 10 Ara 2023 Saat 22:49

Hocam merhaba, nasılsınız?

Ayrı konu olarak açtım çünkü arkadaşımın çocukları için soruyorum. 

1) 2,5 yaşında kız çocuğu. 3 aydan beri istisnasız her an yaşlıymış gibi çok yoğun hırıltılı bir şekilde ses çıkarıyor, ağzından nefes aldığı için. Uyurken ise tabiri caizse traktör gibi çok yoğun bir şekilde horlama mevcut evin en uc noktasından duyulabilecek bir şekilde. 35 gündür kendi kızım sayesinde sizi bulduğumdan beri arkadaşıma da sizin yazılarınızı okumasını söyledim ama telefonundan kaynaklı bir türlü siteye giremedi. 1 aydır cold mix, ballı limon sıkışırsa sıcak buhar, kulakta ağrı olursa da iliadin damlayı buruna sizden öğrendiğim için kullanmasını tavsiye ettim. Hatta her uyuduğunda öğlenleri ben kızıma damlatırken onun da yastığına damlatıyorum rahatlıyor. Perşembe günü öğlen uyanınca sırtının sırılsıklam olduğuna ve o an ağzının koktuğuna şahit oldum. Ertesi gün ben hastalandım. Onun da rahatsızlık geçirdiğini ve ter sayesinde hafiflemiş olabileceğini düşündüm. Dün hastaneye götürmüşler ve hem geniz etinin çok büyük olduğundan hem de bademciğin (ne söylediğini tam olarak hatırlayamadım ama özetle) sıkıntılı olduğundan bahsetmişler. Bademciği ellemeyelim ama geniz etini hemen alalım hatta şu an alabilirim demişler. Sizin bademcik ve geniz etini sakın elletmeyin zaten hastayken lenf bezleri büyür ve bu yaşta da büyük olur yorumlarınızı okuduğumdan hemen size yazdım. Görüntüsünü altta paylaşacağım hocam. Bir de konudan bağımsız bir soru sormak istiyorum; 5 yaşındaki bir çocuğun ağızdan nefes alması neticesinde bademciği çürür mü? Bademcik çürümesi ile ameliyat olmuş bir durumla karşılaştım, burada da bademcik çürümesi ile ilgili soruya denk gelmediğimden öğrenmek için sormak istedim hocam çünkü, acaba bu da mı tamamen duygusaldı diye düşünmeden edemedim. 

Görüntüsü şu şekil hocam;

https://hizliresim.com/p943u7f

2) 5 yaş erkek çocuk içinde kulağını göstermişler bir kulak seslenince az duyuyor. Ama bu konuda tüm geçmişine hakim değilim net yazamıyorum, daha önceden kulağı temizlenmiş, kulağa damla damlatılmış 1 ay önce ben sizi söylediğimde burun deliğine sadece iliadin damla tavsiyenizi de bu çocuk için söyledim ama bugün öğrenmiş bulundumki eczacı ikisi de aynı etki alakası yok deyince spreyliden vermiş ve onu kullanmış, dolayısıyla da sonuç alamadığını düşündüm ama sorun bu değil, dün kız için ameliyat diyen doktor bu sefer de abisi için kulağında sıvı var sağır olur ameliyat şart demiş. Bu konudaki cevabınızı biliyorum hocam iliadin damlalı devam. Aynı anda nasıl bir açgözlülükse iki kardeşi birden ameliyata alacak kadar gözleri dönmüş. Hem de Atatürk’ün: ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözünün gururunu hiçe sayacak kadar. Ömrünüz uzun ve sağlıklı olsun hocam.

Düzenleyen aysgl1 - 10 Ara 2023 Saat 22:51
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119612
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2023 Saat 03:01
Turkiye'de 2-3 doktor haric, tamami ayni boyle davranirlar. 
Rontgende; "Geniz eti" ile ilgili en ufak bir bulgu YOK!
15 seneden beri anlatiyorum. 
Cep telefonundan ziyade, evde Bilgisayarlari varsa, oradan girsinler veya kitabimi alsinlar.
Turkiye'de Eczacilik, artik "bakkalcik" halini almistir. Ilaclar hakkinda en ufak bilgileri YOKTUR! 
Aferin, Peditus ve Calpol (uc ilac da Parasetamol ihtiva eder) ayni recetede yazildiginda bile bu 3 ilaci
 aileye satmaktan cekinmeyenlerden NE bekliyorsunuz? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ara 2023 Saat 03:05
Yukarı Dön
aysgl1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 46
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aysgl1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2023 Saat 10:10

Çok teşekkür ederim hocam. Arkadaşım çalıştığı için çocuk şu an benim yanımda bademcikleri şiş, onun için de eski yorumlarınızı okuyorum kullanacağım bir şey var mı diye, ben ballı limon ve coldmix kullanıyorum yanımda olduğu zamanlarda.

Maalesef evde bilgisayarları yok, kamu çalışanı olunca bilgisayar başında olduklarından eve almayı tercih etmemişler, formu kullanamamışlardır diye düşünüyorum ama kitabınızı hemen alacağım her evde olması gerekiyor. Bademcik şu şekilde hocam.

https://hizliresim.com/fs9o94p

Hocam gereksiz gördüğünüz için cevaplamamış olabilirsiniz ama cevap verebilirseniz sevinirim; 5 yaş için çok uzun süre ağızdan nefes alması sonucu bademciklerin çüremesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi ? Bilinçli olmak adına sorumu tekrar ettim. Şimdiden çok teşekkür ederim hocam.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119612
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2023 Saat 18:38
Normal, saglikli bademcikler! 
Curume diye bir sey YOK! Turk doktorlarinin kic.arindan uydurmasi.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.