Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21029
|
Konu: Bebek Ve Çocuk Bakımı İle ilgili tüm topikler Gönderim Zamanı: 06 Oca 2008 Saat 16:40 |
BEBEĞİNİZ 6 AYLIK OLANA DEK GÖZLERİNİ,KULAKLARINI ,AĞZINI VE YÜZÜNÜ TEMİZLEMEK İÇİN KAYNATILIP ILITILMIŞ SU KULLANIN.
-YALNIZCA GÖREBİLDİĞİNİZ YERLERİ TEMİZLEYİN.BEBEĞİNİZİN BURNUNUN YA DA KULAĞININ İÇİNİ TEMİZLEMEK İÇİN UĞRAŞMAYIN. TEMİZ BİR PAMUKLA KULAK VE BURUN DIŞINDAKİ PİSLİKLERİ ALIN;YOKSA PİSLİKLERİ KULAK VE BURUN DELİKLERİNDEN İÇERİ İTEBİLİRSİNİZ
-KIZ BEBEKLERDE VAJİNA AĞZINDAKİ DUDAKLARI AYIRARAK İÇLERİNİ TEMİZLEMEYE ÇALIŞMAYIN.BURADAKİ BAKTERİLERİ YOK EDİCİ,KORUYUCU DOĞAL SİSTEMİ BOZARSINIZ
-ERKEK BEBEKLERDE TEMİZLEME AMACIYLA SÜNNET DERİSİNİ GERİ İTMEYİN ,CANI YANABİLİR YA DASÜNNET DERİSİ TAHRİŞ OLABİLİR.
-KIZ BEBEKLERİN ALTINI TEMİZLERKEN DAİMA ÖNDEN ARKAYA DOĞRU SİLİN BÖYLECE ANÜSTEN VAJİNAYA MİKROP BULAŞMASINI ÖNLER
-BEBEĞİNİZİN ALTINI TEMİZLEME İŞİNİ EN SONA BIRAKIN.HER SİLİŞTE YENİ BİR PAMUK PARÇESI KULLANIN,PAMUĞU ILIK SUDA ISLATIN.
-BEBEĞİNİZİN GÖZLERİNİ VE KULAKLARINI TEMİZLERKEN HER SEFERİNDE YENİ BİR PAMUK KULLANIN.HASTALIK ETKENLERİNİN YAYILMASINI ÖNLER.
Düzenleyen ifakat - 10 Oca 2009 Saat 01:45
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7416
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2008 Saat 16:59 |
Ay ben kızımı 6 aya kadar göbeği düştüğü bir haftalıktan sonra şaldır şuldur yıkadım ama diğerlerine hep dikkat ettim. Kızım banyoya bayılıyor. Maşallah diyeyim.
Bilgiler çok önemli gerçekten. 
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2008 Saat 17:59 |
benimki hiç sevmiyo
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
duygu07
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2008 Saat 18:12 |
|
 |
botag
Katılımcı Üye
Puanlar: 687
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2008 Saat 18:20 |
Antalya çok sıcak olduğu için ben de sürekli yıkayıp durdum.o yüzden banyoyu çok seviyor.ama havalar soğuyunca eskisi kadar sık yıkıyamıyorum malesef.Bilgiler için de teşekür ederim.
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2008 Saat 18:48 |
saolun kızlar
ya ben yazın çok sık yıkıyodum o zaman bişey yoktu fazla hoşlanmıyodu ama ağlamıyoduda şimdi haftada bir yıkıyom malesf bura çok soğuk olduğu için banyomuz bitene kadar kıyameti koparıyo 
|
|
 |
duygu07
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2008 Saat 19:01 |
|
 |
poyraz
Katılımcı Üye
Puanlar: 702
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2008 Saat 23:57 |
benimkide maşşallah hiç ağlamadı şimdiye kadar.hatta bitince ağlamaya başlıyo üstünü giydirene kadar yırtıyo kendini.Ben aç karnına yıkıyorum sanırsam ondan ağlıyo ama tok karnınada yıkamak istemiyorum doğrumu yapıyorum acep.
Birde suyunun sıcaklığını dirseğimle ayarlıyorum ama ısrarla babanesi buz gibi suyu diyo ona kalsa haşlıcak çocuğu  sizler nasıl ayarlıyosunuz?
|
  http://b1.lilypie.com/NgFWp2/.png[/IMG][/URL]
|
 |