|
Diz kapaginin arka tarafında agri.arka bacak |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Yeltun ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Oca 2024 Saat 02:01 |
Sayın hocam selamlar.. Değerli vaktinizi almıyorum umarım.. oğlum Tuna nin 5 yaşına 1bucuk aydan az var.3 buçuk yaşlarından bu yana bazen tek tarafli sağ diz kapağının arka kisminin agridigini soyluyor özellikle gece uykudan uyanıp ağlıyor gunduz birsorun yok. Bacak arkasi eklemlerde kist gibi bi durum olsaydi bu paylastigim grafilerde gorunur muydu hocam.?Aynı durumu bu gece yaşadım agri kesici verdim sakinleşti ve uyudu. 3.5 yaşında çift yönlü iki bacaktan grafisi cekilmisti.sorun yoktu. Yeniden ortopedi ye gostermeme gerek var mı.? Neden kaynaklı olabilir.? Götürsem de tekrar rontgen cektirmek istemiyorum usg yada mr ile bakılabilir mi bu duruma gerek duyulur ise. yoksa rontgende mi belli olur sadece bir sorun varlığı? Yıllardır süren sık olmasada ara ara devam eden bu ağrıyı anlamlandiramiyorum.. [url=https://hizliresim.com/33vmrpf][img]https://i.
Düzenleyen Yeltun - 31 Oca 2024 Saat 02:17 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118117 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
D vitami seviyesi nasil? Hic olculdu mu?
Ayakta, bacaklari ciplak sekilde ve hafifce birbirine deger durumda resim gonderin.
|
|
![]() |
|
Yeltun ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam özür dilerim gece cocuk ağlıyor bitaraftan ve uyku sersemi belirtmeyi unutmusum. D vit 27 idi 400iu kullanıyordum 600 e geçmiştim dr.damla formu vermişti. .oneriniz ile x bacak görünümü vardı size göndermiştim fotoğraf ampul kullandım.1 ay durup tekrar kullanmami söylediniz. 2 .ampulü diğer ay kullanacağım.
Bu diz kapağının arka kısmı neden ağrı yapar ki.bir sorun olsa eklem arkası kist vs..gibi gorunurmuydu bu çekimlerde. Şimdi tekrar götürsem yine grafi isteyecekler belki..bu durum ile karşılaşırsam usg yada mr mi teklif etmeliyim tekrar x isini almaması için.x bacak kaynaklı mi agri yapiyor yoksa aklıma eklemde kist olabilir mi ihtimali geliyor görünürde ele gelen bir şişlik yok.
Düzenleyen Yeltun - 31 Oca 2024 Saat 09:31 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118117 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bariz; "X-bacak" var. Diz ekleminin de mimarisi bozuldugu icin, uzun yol yurumekle, fazla ayakta durmakla,
agrilar olur! Bu durum duzelince, hepsi duzelir. Turk doktorlari; D vitamininin, gunluk "idame" dozu ile acik kapanacagini zannederler!! Bu acik; oyle damlalar ile ASLA kapanmaz!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim hocam geçmeyen agri olunca bacak arkası eklemde kist var da baskı mı oluşturuyor diye endiselenmistim.gunduz gayet normal hiç bir sorun yok sanırım gece dinlenme moduna geçince bazen agri yapiyor.gun içinde 5 dk durmayan hareketli bir çocuk çünkü.2. D vit ampulü kullanınca tekrar resim atarım hocam saygilar🙏
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
2. ampulden EN AZ, 6 ay sonra D vitamin seviyesi ile birlikte resim gonderin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|