|
pnömani |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
BİLGİN ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şub 2023 Konum: SAKARYA Durum: Aktif Değil Puanlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Şub 2024 Saat 09:48 |
merhaba hocam
oğlum 8 yaşında alerjik bir bünyesi var bu kış iki ay ara ile iki defa zatürre tanısı aldı fakat ikisinde de ateş olmadı solunum normaldi sadece öksürük ve yoğun yeşil sekresyon oldu bu hafta sonu da yine öksürük başladı ama beş dk arayla. Bal ve soğuk havaya çıkararak öksürük bir günde bitti ertesi gün yine yoğun yeşil balgam atmaya başladı yine ateş olmadı dinletmek için dr götürdüm evet ses geliyo yine madem geçmişi de var film görelim dedi tahlil istedi üçüncüye olunca bu defa çektirdim filmde zatürre görünmüyor dedi tahlilde wbc 7.9 crp 1.2 diğer biyokimyalar da normal sp02 97-98 ventolin hava vermek istedi solunumu normal diye verdirmedim tekrar dinledi ciğerlerden ses geliyor dedi azro diye günde bir kere antibiyotik alsın zatürre geçmişi var dedi alerji ilaçları verdi sorum şu hocam 1- çocuğum neden her gribinde sürekli zatürre (öyle ise gerçekten) oluyor ya da ciğerlerden neden hıyıltı geliyor ben de dinledim hakkaten geliyor hocam bu ileri inceleme gerektirir mi 2- hava verdirmedim antibiyotik size sormadan başlamıyorum nasıl iyileşecek teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118999 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turk doktorlari; gecen sene ortalarina kadar HER oksurene; Astim diyorlardi, o zamandan beri vazgectiler!!
Artik daha kazancli oldugu icin; "HER" oksurene, Astim yerine; Zaturre diyerek hastanelere yatiriyorlar! bu PUSTLARA inanmayin! Zaturre'yi yutturamazsa, tekrar eski dolandiriciligi uygular ve "ASTIM" derler. Bunlar boyle adi PUST yaratiklardir! AMA ASLA GRIP TESHIS ETMEZLER!! 8 seneden beri hic Grip diyen oldu mu?? Yazilarimi okuyun. WBC:7.9!! Belli ki, Grip geciriyor. Sadece: Limonlu bal, Serum fiz kullanin.... Yataginin basucuna 2 damla ColdMix damlatin. Gerekirse, sicak buhar uygulayin 1- Oksuruk ile butun yazilari 2- "Sahtekarligin 3 safhasi" yazimi 3- Oksuruklu Hastaliklarin Tablosunu iyi inceleyin. SAKIN bir daha da, oksuruk nedeni ile doktorlar gitmeyin!! Kendiniz halledin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Şub 2024 Saat 20:23 |
|
![]() |
|
BİLGİN ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Şub 2023 Konum: SAKARYA Durum: Aktif Değil Puanlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sağolun hocam yazılarını hep okumaya çalışıyorum tekrar üzerinden geçeceğim ama aklıma takılan tek şey ciğerlerden duyulan her ses ciğerden gelmez mi ya da öyle bile olsa viral zatürre kendi kendine geçer mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118999 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Siz hala Turk doktorlarina inaniyormusunuz??
Onlar ne sesler duyarlar bir bilseniz!!! Zaturre ile ilgili yazilarimi okuyun ve "Oksuruklu Hastaliklar Tablosunu" IYI INCELEYIN! Onlar: "hisirti" duyarlar!! "Kaba sesler" duyarlar!!! "Ronkus"(ne demekse) duyarlar! "Hasin ses!" duyarlar! Onlara gore: "Akcigerler sikisiktir!", "Akcigerleri daralmistir!", Turk doktorlari ASLA tibbi kitap okuma zahmetine katlanmazlar, daima "kulaktan dolma" bilgilerle boyle sahtekarliklar yaparlar! |
|
![]() |
|
Zeynep dağ ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mar 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zeynep dağ
Merhaba yazınızda bizzat bizi anlatmışsınız kendi emeğiniz var mı diye bir şüpheye düştüm 2 ay arayla zatürre onay belgeleri hatta kontrole götürdüm balgamlı öksürüyor diye iğneli antibiyotik ve klamer gelip gelir ama neden giç tanıyorsunuz almıyorsunuz biz ben bende anlayamıyorum eve o bende sesi başarılı olandan hatta endiş edip yatışına izin verildi ama 2 ay sonra yine aynıyız ama oğlunun genel halide iyi. Siz naptınız kullandınız mı antibiyotik
Düzenleyen Zeynep dağ - 15 Mar 2024 Saat 18:44 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hacettepe'de 4 sene asistanlik, 1 sene Basasistanlik suresince, HICBIR hastayi "Zaturre" diye yatirmadik!!
Zaturre evde tedavi edilebilen hastaliktir. Sadece; Zaturre+Kalp yetmezligi olan hastalari yatiriyorduk! ZIRA; diger Tip Fakultelerinin HICBIRI cocuklarda "Dijitalizasyon" nasil uygulanir bimiyorlardi! Onlar, bizim yatirmdigimiz Zaturreli hastalari yatirarak, yataklarini dolduruyorlardi! Iste bu gibi Tip fakultelerinin hocalari bu sokaklardaki soytarilari yetistiriyorlar! Ayrica da; Turk doktorlari; "Viral Zaturre" diye bir sey bilmezler! Her oksurene Antibiyotik dayarlar!
|
|
![]() |
|
Zeynep dağ ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mar 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zeynep dağ
O kadar üzgünüm ki bu duruma ve bnm birde bi yavrum daha var oğlum büyüse rahatlasada kızımda yanı şeyleri bu doktorlar tarafından yaşayacak diye çok ama çok üzgünüm aynı okul aynı dersler değilmi diyorum doktorların gördügü neden böyle düşünüyorlar fikir ayrılıgı var buna inanamıyorum üzüntümden mahvoldum derdimi eşim bile anlamıyor mesele antibiyotik kullanmakta değil artık benim için. Bu tanıya bu ilaçlar neden derdim bu bu iyi hale bu tanı neden! Derdim bu. Bu kısır döngüyü kendim kırmak istiyorum ne olacak görmek istiyorum oğlum her türlü kötü oluyor ztn sayelerinde annesi olarak ben içimden geleni yapacağım onlar kadar zarar vermem belki.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Siz benim daha Tibbiye de iken bile imtahanlarda kac tane Prof. ile munakasa ettigimi biliyormusunuz?
Ben hicbir Turk hocanin dersini dinlemedim, hicbir Turkce Tip kitabi okumadim! Benim butun Tip ile ilgili kitaplarim Ingilizcedir. Bunlar yetmedigi icinde, ayrica yiginla tibbi mecmualara aboneligim vardir! Bunlar da yetmedi; Amerikali doktorlara uygulanan "CME (Mezuniyet sonrasi Tip egitimi) programlarina ve sure sonunda da imtahanlarina katilirim. Bunlar da yetmez, 5-6 senede bir temel tip ders kitaplarini (Fizyoloji, Hematoliji, Enfeksiyon, Cocuk gibi) okurum. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|