|
Augmentin es 600 dozu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
envberna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Nis 2024 Saat 03:50 |
Merhabalar hocam,
12 yaşındaki kızım iki gündür ateşli. Boğazı ağırıyor. Dilde de pas olunca bugün acile götürdüm strep a testi pozitif çıktı. Acil dru augmentin 1000 mg tablet yazmış. Hap yutamadığı için eczaneden augmentin es 600 aldım. Eczacı 1.5 ölçek yeter dedi ama emin olamadım. Prospektüste max 36 kg çocuk için doz yazılmış Kızım 55 kilo. Bu ilaçtan kaç ml vermem gerekir? Akşam ilk dozu 7.5 ml verdim ama ikinci dozu size danışmadan vermek istemedim. 6 saat oldu hala ateşi düşmedi. Doz mu yetersiz geldi acaba? Çok sağolun
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118761 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Penisilinlerin, Ampisilinlerin ve Augmentin benzerlerinin bir UST dozu yoktur.
Solunum yollari icin, 800,000unite/gun Iecillin yeterli iken, Endokarditlerde bu doz, 12 milyonlara cikabilmektedir. Augmentin, solunum yolu enfeksiyonlarinda; 30mg/kg (55 kilo icin, Augmentin 600 gunde:2x1 olcek bile yeterli iken) Menenjitlerde bu doz, 400mg/kg'a kadar cikabilmekte. Streptokoklar zaten cok zavalli bakteriler olup, daha ilk doz Penisilin veya ampisilin ile 1 2saattte yokolurlar! Uzun sureli tedavi, TEKRAR 1 AY ICINDE ALINMASIN DIYEDIR!! Bunu kalin kafali Turk doktorlari bir turlu ogrenemediler!! O yuzden, Streptokoklar icin, en ucuz olan Pen-Os surup, HER YAS icin; gunde:2x1 olcek verilmesi bile yeterlidir. AMA!!!! Bu koruyucu tedavinin 1 ay verilmesi gereklidir ve 1 ay sure ile agizdan antibiyotik verilemsi pratik degildir. Bunun yerine; Deposilin6-3-3 igne 1 defa yapildiginda, 1 ay korur! Bunlari mumkun degil, Turk doktorlari asla ogrenemiyorlar!
|
|
![]() |
|
envberna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tekrar merhabalar hocam,
Evet malesef çoğu dr iğneye yanaşmıyor. antibiyotikle tedavi ederim diyor. 10 gün sonra tekrar teste gel diyor. Önceki yıllarda sizden öğrendiğim için iğneyi dra ısrarla yazdırmıştım ve yaptırıyordum. şimdi kızım büyüdü ve iğnenin ağrısını hatırladığı için asla olmak istemiyor. Bu nedenle 11 nisandan beri 2x1 augmentin 600 kullanıyoruz. 13 gün oldu hocam. İlacı bırakmaya korkuyorum çünkü okula, antrenmana gidiyor ve tekrar kapar diye korkuyorum. Biliyorum 1 ay kullanmamız da gerekiyor. Ama bukadar uzun süre antibiyotik kullanmak başka zararlar verir mi diye de tedirgin oluyorum. - Mutlaka 30 gün mü kullanmam lazım? Daha az olur mu? - Bu doz yeterli mi? Daha azını kullanabilir miyim? - Şuanda kefir yoğurt yedirmiyorum ishal falan yok. İlaç bittikten sonra kefir başlasam daha mı doğru olur yoksa hemen başlayayım mı? - Antibiyotiği şimdi kessem eğer tekrar kaparsa boğaz ağrısı ateş vs hiç belirti verir mi? Anlayabilirmiyim tekrar kaptığını? yoksa sessizce mi ilerler? - Eşim yurtdışında strep a kiti istedim bulursa alacak. İlacı kesince belli günlerde kontrol amaçlı testi yaparsam pozitif gelirse tekrar antibiyotiğe başlarsam doğru birşey mi yapmış olurum? Hocam bu sorular hep kafamı karışıtırıyor. Cevaplarsanız çok sevinirim Saygılarımla berna
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118761 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Artik bu suale cevap yazmiyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|