Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mrtalexad Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrtalexad Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ?
    Gönderim Zamanı: 06 May 2024 Saat 02:51
Doktorların tuzağına düşüp öksürükten dolayı 5 6 ay astım ilacı kullanıp bıraktıktan ne kadar sonra kortizon etkisi geçer vücüd eski haline ne kadar sürede döner? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118962
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2024 Saat 10:03
İlacın etkisi, Prednisolonlar için 15 dakika-2 saat arası, Dexamethazonlar da 48 saattir. 
Dokulardaki değişimlerde, 1-2 haftada düzelir. 
Astım ilaçları ile, Kortizonlu ilaçlar farklıdır! 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrtalexad Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2024 Saat 13:26
Ventolin fludalt onceair bu 3üni kullanıldım
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2024 Saat 18:41
1 hafta sonra bir şey kalmaz. Yanlız; bunları kullandığınız için bir enfeksiyon yerleşti ise, o durum farklıdır!
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrtalexad Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2024 Saat 19:42
O durumda ne yapmam lazım uzun süredir eklem ağrıları var hiç geçmiyor ve galiba geniz akıntısı da var birde dışarı çıkınca hava sıcak da soğuk da olsa burnum hemen akıyor.Çok çabuk yoruluyorum. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrtalexad Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2024 Saat 22:38
Ek olarak bu ilaçları kullanmadan çok sağlıklıyım şimdi tüm sistemim bozulmuş gibi hayatım boyu sindirim sıkıntısı yaşamamıştım arada yaşamaya başladım geniz akıntısı hiç olmazdı şimdi sürekli var sol göğsümde bazen hırıltı ya sebep oluyor 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2024 Saat 16:16
Ara ara sıcak buhar uygulayın. Proteinli beslenmeye gayret edin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.