|
Kendim için.. eklemde şişme ve hareket kıstı |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
aoyazici
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Kendim için.. eklemde şişme ve hareket kıstıGönderim Zamanı: 09 Haz 2024 Saat 01:06 |
|
Hocam Merhaba, Oğlum 10 yaşına gelmek üzere ve tamamen sizin yönlendirmenizle ilaçsız büyüttüm şükürler oldun.Bu kendim için soruyorum.45 yaşımdayım. Bir süredir sırt ağrıları( özellikle sabah geç kalktıysam ) , ellerimde katılık( öğleye doğru normale dönüyordu) vardı. Son bir haftadır ağrı olmasa da el katılığı daha uzun sürede normale dönmeye,dirsek ve bilek arasında öğleye kadar süren ağrılar olmaya başladı. Dün işten eve geldiğimde dizden aşağı her iki bacağımda nokta nokta kırmızılık vardı. Sabah doktora gittiğimde iğneli epilasyon mu yaptırdın diye sordu. Yüzeyde kabarıklık yok ancak cilt altı nokta nokta kırmızı. Bugün itibariyle iki bacaktaki o nokta nokta kırmızılıklar devam ediyor. Dirseklerim,el bileklerim ve parmaklarım ağrılı kalktım. Boynum tutulmuş durumdaydı ve sağa sola çevirekte zorluk çekiyordum. Saat ilerledikçe boynum açıldı. Sırtımın tam ortası tutulmuş durumdaydı ve tam doğrulamıyordum o da saatler geçtikçe açıldı. Ellerim şiş ,katı ve yumruk yaparken ağrılı. Bilek ile dirsek arasındaki yer çok ağrılı özellikle dümdüz aşağı sarkıtırken. Evet,son dönemde sabah tutukluğum çok artmıştı ama ilk kez hepsi bir arada bu kadar yoğun ve ağrılı.. Bugün sadece randevu hematoloji için bulabildiğimden o servise gittim.Doktor iğneli epilasyon yaptırdığımı düşündü görüntü öyle evet ancak herhangi bir epilasyon işlemi yaptırmadım.Yapılan tetkiklerden ref dışı olanlar aşağıdaki gibidir; Sedim 1 saat - 25 LDH -277 HCT- 34.8 Glukoz-103 Ekleyebildiğim bazı tahliller de aşağıdaki gibidir; ALT (SGPT) 20 AST (SGOT) 25 CRP (kantitatif) 2,6 Kalsiyum 8,8 Albumin 4,4 Alkalen fosfataz (ALP) 56 Gamma Glutamiltransferaz (GGT) 15,14 LDH 277 Ferritin 45,01 Demir (Fe) 63 Magnezyum 1,76 Demir bağlama kapasitesi (UIBC) 211 Vitamin B12 426 Bilirubin, direkt 0,22 Bilirubin, total 0,75 Folik asit 5,0 Ürik Asit 3,7 Protein, total 7,1 Kreatinin (Serum) 0,86 Şu an bilek eklemi ve eldeki tüm eklem şiş ve ağrılı.. Kıymetli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Düzenleyen aoyazici - 09 Haz 2024 Saat 01:14 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Haz 2024 Saat 09:46 |
|
Romatoid Artrit'e benziyor.
Romatoid Faktör (RF) testi anti-CCP antikor testlerini yaptırıp bana yazın. Romatoloji doktorunun görmesi gerekecek. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|