|
Ateş ve Öksürük |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Ba-ba ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 66 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Tem 2024 Saat 18:37 |
Merhaba sayın hocam. Oğlum 5 yaşında ve 15 kg. Pazartesi gününden beri ateşi 39 santigrat derece civarı seyrediyor. Bazen başının da ağrıdığını söylüyor. Baş ağrısı olduğunda Calpol kullandım ve onun haricinde bir ilaç kullanmadım. Bugün ateşin 5. günü ve son 2 gündür öksürük de eklendi. Zaman zaman karnının ağrıdığını da söylüyor. Bugün çocuk doktoruna götürdüm. Doktor: -Boğazının kızarık olduğunu,
geniz akıntısının olduğunu söyledi. -Kulaklarında sıvı olduğunu ve bu
sıvının kulak zarına baskı yaparak zarı ileriye doğru ittiğini buna bağlı
olarak da kulağında kızarıklık olduğunu söyledi. (2-3 hafta önce kulağında
işitme azalıp bir miktar akıntı olmuştu. İliadin damlayı sizin tavsiye
ettiğiniz gibi kullandım ve çocuk iyileşmişti.) -Sırtını dinledi ve nefesinin
sonu uzuyor dedi, -Ayrıca göz altlarında morarma
olduğunu, geniz etinden şüphelendiğini, kamera veya röntgen ile teşhis
edilebileceği için bir KBB hekiminin görmesi gerektiğini söyledi. Augmentin, Erdostin, Pedifen ve
İliadin Sprey reçete etti. Aşağıya tahlil sonuçlarını yükledim hocam. WBC
değeri sizin paylaştığınız çizelgeye göre normal aralıkta görünüyor. Enfeksiyöz
Mononükleoz olabilir mi? Hastalığı hakkında sizin değerlendirmeniz nedir acaba?
Ayrıca; D vitamini düşük çıktı
kaç ampul D vitamini içmelidir? Demir değeri hakkındaki görüşünüz nedir? Tahlil Sonucu: https://hizliresim.com/npftwhl |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- WBC düşük ve hala antibiyotik yazabiliyor!
2- Yazdığı, kulak ile ilgili "senaryo" doğru olsa, çocuk ağrıdan yeri-göğü yıkıyor olurdu! 3- İyi "sallayan" bir doktor! Bir hastalık ile ikna olmazsanız, yedekleri de hazır! - Boğaz kızarık (yalan, öyle olsa WBC 17'nin üstünde olurdu) - Kulaklarında "sıvı" olduğu! (yalan, kulak ağrısı yok) - İşi garantiye almak için de KBB ye pas veriyor! Biliyor oradan da iyi "masallar" duyacağınızı. İlaçların hiçbirine gerek yok. Görüyorsunuz, bunlar ASLA Grip teşhis etmiyorlar!! Hep aynı yalanlar; Boğazı kızarık, kulağında sıvı var!! D vitamini düşük. Şimdi 1 ampul Dvit3 içirin, Ekim ayında tekrar sadece D vitamini baktırıp bana yazın.
|
|
![]() |
|
Ba-ba ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 66 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim hocam. Bu sefer
hastalığı uzun sürdü, çok iştahsız ağzına lokma koymuyor. Az önce kustu. -Hocam demir eksikliği ile ilgili
tavsiyeniz nedir? -Genellikle ağzı açık uyuyor,
bazen de ağzı akmış oluyor. Uyku sırasında nefesini tutuyor sonra burnu
tıkalıymışçasına bir ses çıkarıp nefes almaya başlıyor. Hasta olmadığı zamanlarda da burnu tıkalı gibi bir ses çıkarıyor. Daha önce bir çocuk doktoruna danışmıştık.
Adenoid yüz göremedim dolayısıyla geniz eti yok dedi. Mail adresinize çocuğun
yüzüne ait fotoğrafları gönderdim. Siz nasıl değerlendirirsiniz hocam? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Anemi:YOK!! Vücuttaki demirin %70'i HGb ye bağlıdır. Esas olan Hgb değeridir. SAKIN demir ilacı filan
vermeyin. Serum demir seviyesi her ateşli hastalık süresince DÜŞER! Bunu da dünya da bir tek Türk doktorları bilmezler. 2- Bu yaş çocuklarının çoğunluğu bu haldedirler. Antikorlar oluşana kadar da devam edecek. Her ateşlendiğinde antibiyotik kullananlarda, antikorlar gelişemediği için bu "hastalıklı devre" devam eder gider!! |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim hocam.
|
|
![]() |
|
Merhaba sayın hocam. Bugün çocuğun hastalığının 9. günü. Karın ağrısı, ateş ve öksürük şikayeti var. Ateş, çocuğu çok rahatsız ettiğinde Calpol kullandım başka bir ilaç vermedim. Ateş sırasında solunum sayısı dakikada 55-60 arası oluyor, ateşi olmadığında 40-50 arası seyrediyor. Hiç böyle uzun süren ateşi olmamıştı.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Enfeksiyöz Mononükleoz olabilir.
Kan sayımı yapılırsa; MON değeri yüksektir.
|
|
![]() |
|
Hocam 4 gün önce yaptırdığım tahlil sonucunda (yukarıda linki var.) MON# 1,22 görünüyor. Bu durumda enfeksiyöz mononükleoz diyebilir miyiz?
Tekrar kan sayımı yaptırayım mı hocam?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|