Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve Öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş ve Öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ba-ba Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ba-ba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ve Öksürük
    Gönderim Zamanı: 05 Tem 2024 Saat 18:37

Merhaba sayın hocam. Oğlum 5 yaşında ve 15 kg. Pazartesi gününden beri ateşi 39 santigrat derece civarı seyrediyor. Bazen başının da ağrıdığını söylüyor. Baş ağrısı olduğunda Calpol kullandım ve onun haricinde bir ilaç kullanmadım. Bugün ateşin 5. günü ve son 2 gündür öksürük de eklendi. Zaman zaman karnının ağrıdığını da söylüyor. Bugün çocuk doktoruna götürdüm. Doktor:

-Boğazının kızarık olduğunu, geniz akıntısının olduğunu söyledi.

-Kulaklarında sıvı olduğunu ve bu sıvının kulak zarına baskı yaparak zarı ileriye doğru ittiğini buna bağlı olarak da kulağında kızarıklık olduğunu söyledi. (2-3 hafta önce kulağında işitme azalıp bir miktar akıntı olmuştu. İliadin damlayı sizin tavsiye ettiğiniz gibi kullandım ve çocuk iyileşmişti.)

-Sırtını dinledi ve nefesinin sonu uzuyor dedi,

-Ayrıca göz altlarında morarma olduğunu, geniz etinden şüphelendiğini, kamera veya röntgen ile teşhis edilebileceği için bir KBB hekiminin görmesi gerektiğini söyledi.

Augmentin, Erdostin, Pedifen ve İliadin Sprey reçete etti. Aşağıya tahlil sonuçlarını yükledim hocam. WBC değeri sizin paylaştığınız çizelgeye göre normal aralıkta görünüyor. Enfeksiyöz Mononükleoz olabilir mi? Hastalığı hakkında sizin değerlendirmeniz nedir acaba?

Ayrıca; D vitamini düşük çıktı kaç ampul D vitamini içmelidir? Demir değeri hakkındaki görüşünüz nedir?

Tahlil Sonucu: https://hizliresim.com/npftwhl

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2024 Saat 21:19
1- WBC düşük ve hala antibiyotik yazabiliyor!
2- Yazdığı, kulak ile ilgili  "senaryo" doğru olsa, çocuk ağrıdan yeri-göğü yıkıyor olurdu! 
3- İyi "sallayan" bir doktor! Bir hastalık ile ikna olmazsanız, yedekleri de hazır!
- Boğaz kızarık (yalan, öyle olsa WBC 17'nin üstünde olurdu)
- Kulaklarında "sıvı" olduğu! (yalan, kulak ağrısı yok)
- İşi garantiye almak için de KBB ye pas veriyor! Biliyor oradan da iyi "masallar" duyacağınızı.

İlaçların hiçbirine gerek yok. Görüyorsunuz, bunlar ASLA Grip teşhis etmiyorlar!! 
Hep aynı yalanlar; Boğazı kızarık, kulağında sıvı var!! 
D vitamini düşük. 
Şimdi 1 ampul Dvit3 içirin, Ekim ayında tekrar sadece D vitamini baktırıp bana yazın. 
Yukarı Dön
Ba-ba Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ba-ba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Tem 2024 Saat 21:15

Teşekkür ederim hocam. Bu sefer hastalığı uzun sürdü, çok iştahsız ağzına lokma koymuyor. Az önce kustu.

-Hocam demir eksikliği ile ilgili tavsiyeniz nedir?

-Genellikle ağzı açık uyuyor, bazen de ağzı akmış oluyor. Uyku sırasında nefesini tutuyor sonra burnu tıkalıymışçasına bir ses çıkarıp nefes almaya başlıyor. Hasta olmadığı zamanlarda da burnu tıkalı gibi bir ses çıkarıyor. Daha önce bir çocuk doktoruna danışmıştık. Adenoid yüz göremedim dolayısıyla geniz eti yok dedi. Mail adresinize çocuğun yüzüne ait fotoğrafları gönderdim. Siz nasıl değerlendirirsiniz hocam?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2024 Saat 09:22
1- Anemi:YOK!! Vücuttaki demirin %70'i HGb ye bağlıdır. Esas olan Hgb değeridir. SAKIN demir ilacı filan
 vermeyin. 
Serum demir seviyesi her ateşli hastalık süresince DÜŞER! 
Bunu da dünya da bir tek Türk doktorları bilmezler. 
2- Bu yaş çocuklarının çoğunluğu bu haldedirler. Antikorlar oluşana kadar da devam edecek. 
Her ateşlendiğinde antibiyotik kullananlarda, antikorlar gelişemediği için bu "hastalıklı devre" devam eder 
gider!! 

Yukarı Dön
Ba-ba Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ba-ba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2024 Saat 12:09
Teşekkür ederim hocam.
Yukarı Dön
Ba-ba Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ba-ba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2024 Saat 10:11
Merhaba sayın hocam. Bugün çocuğun hastalığının 9. günü. Karın ağrısı, ateş ve öksürük şikayeti var. Ateş, çocuğu çok rahatsız ettiğinde Calpol kullandım başka bir ilaç vermedim. Ateş sırasında solunum sayısı dakikada 55-60 arası oluyor, ateşi olmadığında 40-50 arası seyrediyor. Hiç böyle uzun süren ateşi olmamıştı.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2024 Saat 13:21
Enfeksiyöz Mononükleoz olabilir. 
Kan sayımı yapılırsa; MON değeri yüksektir. 
Yukarı Dön
Ba-ba Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ba-ba Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2024 Saat 14:12
Hocam 4 gün önce yaptırdığım tahlil sonucunda (yukarıda linki var.) MON#  1,22 görünüyor. Bu durumda enfeksiyöz mononükleoz diyebilir miyiz?

Tekrar kan sayımı yaptırayım mı hocam?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.