Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kollarından tutup havaya kaldırmak lenf nodunu şiş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kollarından tutup havaya kaldırmak lenf nodunu şiş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dobi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 412
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dobi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kollarından tutup havaya kaldırmak lenf nodunu şiş
    Gönderim Zamanı: 28 Tem 2024 Saat 15:27
Kadir Bey bu sorulardan bıktınız Farkındayım ama benim sorun biraz farklı olacak oğlumun koltuk altlarında her ikisini de lens notu var ultrason doktoru bu lef notalarının bir darbeye bağlı oluştuğunu düşünüyor Ben her akşam oğlum u uyurken tuvalete götürmek için koltuk altından kaldırarak tuvalete götürüyordum ve bunu ultrason doktoruna söylediğim zaman bunu neden olabileceğini söyledi bana Sizce böyle bir durum olabilir mi...umarım kızmazsınız Confused

Düzenleyen Dobi - 28 Tem 2024 Saat 15:44
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2024 Saat 16:30
Saçmalık!!  Çocuklarda Lenf bezleri normaldir.
Bununla ilgili yazılarımı okuyun. 
Yukarı Dön
Dobi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dobi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2024 Saat 17:40
Kadir Bey yazarlar kısmında ishaller diye başlayan ve altında bir sürü başlık olan yazılarınızı lenf nodu ile alakalı başlık bulamadım nereden okuyabileceğimi söyler misiniz Biliyorum çok yoruyoruz sizi ama kusura bakmayın Şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2024 Saat 19:35
Maalesef; sağ üst köşedeki "arama" motoru çalışmıyor!

1- Tek tek duran ve ellendiğinde, cilt altında kayan Lenf bezlerinin hiçbir öenmi yoktur. Hiçbir şey yapılmaz.
2- Aniden, yumurta büyüklüğüne gelen, üzeri sıcak ve kızarık olanlarda antibiyotik gerekir.
3- Lenfomalarda; Lenf bezleri 8-10 tanesi paket tarzında birbirine ve alt dokuya yapışık olurlar, ellendiğinde
hareket etmezler. 

Çocuklar ilk bir sene anneden geçen antikorlar sayesinde, çok az hasta olurlar, anneleri kadar hastalıklara karşı bağışıktırlar! 
Bu yüzden; Kızamık, Kabakulak gibi hastalıklar ilk 1 senede görülmezler.
Bu yüzden; KKK, Suçiçeği gibi canlı virüs aşıları ilk 1 sene içinde yapılmazlar! 
Bu yüzden Sağlık bakanlığının ısrarla 9 ayda uyguladığı KKK aşıları bir işe yaramazlar.
1 yaşından sonra, çocuklar hastalıklara, antikorları olmadığı için Lenfatik sistem ile karşı koyarlar.
Bazılarının zırvaladığı gibi; çocukların antikorları yok diye her ateşlendiğinde antibiyotikler verilmez.
Verilirse, antikorlar oluşamaz ve bu devre çok uzar. 
Bu yüzden, çocuklarda antikorlar oluşuncaya kadar (İlk okul 1. veya 2. sınıfa kadar)Lenf bezleri devamlı
 olurlar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Tem 2024 Saat 22:41
Yukarı Dön
Dobi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dobi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2024 Saat 19:59
Sizi çok seviyoruz iyiki varsiniz
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.