Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Reflü Ani çıkan sürekli tekrarlayan ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Reflü Ani çıkan sürekli tekrarlayan ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
45zan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 88
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 45zan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Reflü Ani çıkan sürekli tekrarlayan ateş
    Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2024 Saat 21:38
Merhaba hocam erkek bebeğim 10 aylık 7500 gram 70 cm 44 cm bas çevresi 2990 doğdu 39+4 5.20 günlük olana kadar kilo alımı iyiydi ek gıdaya geçti iyi gidiyorduk sonra birden kilosu geriledi sonra her ay benim düzenli bakmamla aldı verdi hastalık vs şeyler de girdi neyse suan bu kilodayız bebeğimin 1 haftada bir tekrarlayan aniden çıkan ateşi oluyor hızlı soluk alıp veriyor hırıltısı oluyor salyası çok oluyor karnı ve alt genital bölgesi yanıyor gibi vücudunun rengi değişiyor beslenme sıkıntısı var ben açlığını anlayamıyorum bazen çok beslenmekten ağlıyor o ara bir şeyler veriyorum çok yiyor sonra tekrar kısır döngü memedede aynı belki sakinleşmek için geliyor tok olduğu halde çok emiyor bu sefer gaz oluyor uyuyamıyor geceleri sürekli kıvranıyor aç sanıp besliyorum vs kısır döngü bir türlü bu döngüde ek gıda düzgün alamıyor meme düzgün ememiyor geriliyor kilo alamıyor sizce reflüyü var mıdır kusma yok salya çok gegirme öksürük  gaz çıkışı çok hırıltı oluyor bazen beslenme düzene koyamıyoruz çünkü anlayamıyorum bazen 2 öğün çok beslenmiş oluyor sonraları hep üstüne eklene eklene vs gibi bir şey oluyor bize ne önerirsiniz çare olamıyorum bebeğime çok zorluklar çekiyoruz bu arada bazen günde 4 kaka alıyorum sulu değil normal bazen 1 bazen 2 gün alamıyorum bazen top top alıyorum ne yapacağımızı şaşırdık hocam 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118364
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2024 Saat 09:04
1- Bebeklerde "Reflü" olmaz. Türk doktor palavralarına kanmayın!! 
2- Reflü, ateş yapmaz.
3- "Ek gıda dedikleriniz" bu durumu yaratır!! 
Ne diye "ek gıdalara" başlarsınız ki!! 
Sadece anne sütü vermeyi deneyin. 
ŞU "ek gıda" dediğiniz zırvalıkları bir yazın! 
Yukarı Dön
45zan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 45zan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2024 Saat 14:07
Hocam çok haklısınız anne sütü çokken böyle bir şey olmuyordu yok ek gıda yemeden olmaz dediler anne sütü azaldıkça azaldı neyse suan ek bir şeyler yemesi gerek anne sütü yok denecek kadar az hocam lütfen bize yol gösterin susuz kalıyor vücudu ateş çıkıyor bazen saatlerce aç kalıyor anlamıyorum çok sakin yapılı açlığa hiç ağlamıyor halen bilemiyorum çok üzülüyorum haline ben meyve olarak muz kayısı kavun karpuz şeftali bunları veriyorum bugün muz verdim arkasından bol mukuslu kaka aldım ve kolunda minik bir sivilce gibi döküntü belirdi muz beni şüphelendiriyor hocam normalde kabiz olması gerek ama muz yiyince diskiliyor çabuk daha sonra kabak çorbası şehriyeli veriyorum içine sarımsak katıyorum kahvaltıda biz ne yiyorsak onu yiyor çok değil tadımlık yumurta zeytin salatalık domates yoğurdu hiç veremedim su zamana kadar hocam reflü değil o zaman gastrit mi ben ve esimdede o rahatsızlık var gece resmen ayaklarını karnına çekiyor kıvranıyor bir türlü uyuyamıyor saat 8 de yatıyor sabah dörde kadar böyle kıvıraniyor açlığa hiç ağlamıyor emdiriyorum gece midesinden grultilar oluşuyor kaynıyor gibi  hocam artık sütümü sağıp vericem ama nasıl yol izlicem bilmiyorum yetersiz geliyor suan doyuracak kadar yok 
Yukarı Dön
45zan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 45zan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2024 Saat 14:19
Emme kuvveti o kadar iyi değil hocam sürekli memeden gelen hızlı akışa alışmış 10 aydır çok savaş verdim tam düzeliyordu sütler çoğalınca yine öndeki akışa alışıyordu şimdi süt azalınca doyuramadan yorulup uykuya daliyor ama eğer hızlı gelirsede midesinden çok fazlasını içiyor durduramıyor emdikçe emiyor böyle değişik bir bebeğimiz var hocam  bize ne önerirsiniz suan sütümü düzenli sağıp ne kadar çıkarsa içirmeye çalışıyorum ekstra ne vermeliyim beslenmesi nasıl olmalı yol gösterir misiniz biliyorum beslenme düzene girerse keyfice yerine gelecek uykularıda gelişimide 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2024 Saat 14:35
Anne sütünden sonra İLK başlanması gereken gıda, "kutu sütleridir"!!
Kutu sütlerinden (marka önemli değil) SOĞUK olarak teklif edin. Meyvalar dahil verdiğiniz bütün gıdaları
 kesin. 
3 gün sonra sonucu yazın. 
Yukarı Dön
45zan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 45zan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2024 Saat 15:20
Anladım hocam peki çok hasretli 5 aylıktır emekliyor bu süt sadece yeterli gelir mi gelişimi toparlar mı bu arada kutu sütü bi ara denedim çok dokundu hocam kıvrandırdı nasıl bi yol izlemeliyim 
Yukarı Dön
45zan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 45zan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2024 Saat 15:25
Birde hocam kaç saatte bir ne kadar beslenmesi gerek bilmiyorum çünkü ne zaman acıkıyor ne kadar içiyor bilmiyorum 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2024 Saat 08:39
Günde en az 600ml olacak şekilde verin. SOĞUK VERİN! 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.