|
Kan Değeri Yardım lütfen |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ayse_melek ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 95 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayse_melek
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2024 Saat 15:59 |
Kadir hocam merhabalar 38 yaşında erkek kardeşim bugün tahlil verdi doktor tahlilere bakarak araştırılması lazım kan değerin yüksek demiş biraz korkmuş sizde bir değerlendirebilirmisiniz rica etsem.< id="BFI_" style="width: 1px; height: 1px; display: none;">
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hgb değeri, Demir ilacı kullanmadan bu seviyede ise, bakılması gerekir. Polisitemia Vera olabilir.
|
|
![]() |
|
ayse_melek ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2010 Durum: Aktif Değil Puanlar: 95 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayse_melek
Hiç bir kan ilacı kullanmıyor hocam korkulacak birşey mi
|
|
![]() |
|
Doğa ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şub 2024 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim eşiminde çok yüksekti ama tahlillerden tahlile değişiyodu şu an 15 civarı bizimde 17 idi bi ara polisitemi vera testi yaptırdık hematoloji de negatif çıkmıştı hemen endişeye kapılmayın bir daha hemogram testi yaptırsın tahlillerin biri anya biri Konya çıkıyor güven olmaz hicbir yere
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayse_melek
Çok teşekkür ederim. İnsan bu durumlarda soğuk kanlı olamıyor malesef. < id="BFI_" style="width: 1px; height: 1px; display: none;">
|
|
![]() |
|
Doğa ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şub 2024 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yok sıkıntı yapmayın oldukça nadir görülen bir hastalık genç yaşlarda daha da nadir. Sigara içmek erzurum gibi yüksek rakımlı yerlerde yaşamak hgbyi arttırır. Ama her ihtimale karşı testi tekrar etmek gerek. Ben de hemşireyim hgb değeri 19 20 olup jak 2 geni mutasyonu ( polisitemi vera belirteci) negatif çıkanları biliyorum.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ayse_melek
Kadir hocam merhabalar geçen gün kardeşimin tahlilini sormuştum 38 yaşında erkek bugün hemotolojide tahlil yaptırdı bi tanesi çıkmış bir tanesi 1 ay sonra çıkacakmış bugünkü çıkan tahlile bakabirmisiniz diğer tahlilde polisitemia Vera olabilir demiştiniz tekrar rica etsem yeni sonuca bakabilirmisiniz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Polisitemia değil. Keşke bir de, şu Türk doktorların çok sevdiği "Ferritin" bakılsa idi!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|