Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan Değeri Yardım lütfen
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kan Değeri Yardım lütfen

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayse_melek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 95
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayse_melek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kan Değeri Yardım lütfen
    Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2024 Saat 15:59
Kadir hocam merhabalar 38 yaşında erkek kardeşim bugün tahlil verdi doktor tahlilere bakarak araştırılması lazım kan değerin yüksek demiş biraz korkmuş sizde bir değerlendirebilirmisiniz rica etsem.< id="BFI_" style="width: 1px; height: 1px; display: none;">

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2024 Saat 19:01
Hgb değeri, Demir ilacı kullanmadan bu seviyede ise, bakılması gerekir. Polisitemia Vera olabilir.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayse_melek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2024 Saat 19:12
Hiç bir kan ilacı kullanmıyor hocam korkulacak birşey mi

Yukarı Dön
Doğa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Doğa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2024 Saat 20:00
Benim eşiminde çok yüksekti ama tahlillerden tahlile değişiyodu şu an 15 civarı bizimde 17 idi bi ara polisitemi vera testi yaptırdık hematoloji de negatif çıkmıştı hemen endişeye kapılmayın bir daha hemogram testi yaptırsın tahlillerin biri anya biri Konya çıkıyor güven olmaz hicbir yere 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayse_melek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2024 Saat 21:11
Çok teşekkür ederim. İnsan bu durumlarda soğuk kanlı olamıyor malesef. < id="BFI_" style="width: 1px; height: 1px; display: none;">
Yukarı Dön
Doğa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Doğa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2024 Saat 21:41
Yok sıkıntı yapmayın oldukça nadir görülen bir hastalık genç yaşlarda daha da nadir. Sigara içmek erzurum gibi yüksek rakımlı yerlerde yaşamak hgbyi arttırır. Ama her ihtimale karşı testi tekrar etmek gerek. Ben de hemşireyim hgb değeri 19 20 olup jak 2 geni mutasyonu ( polisitemi vera belirteci) negatif çıkanları biliyorum. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ayse_melek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2024 Saat 21:13
Kadir hocam merhabalar geçen gün kardeşimin tahlilini sormuştum 38 yaşında erkek bugün hemotolojide tahlil yaptırdı bi tanesi çıkmış bir tanesi 1 ay sonra çıkacakmış bugünkü çıkan tahlile bakabirmisiniz diğer tahlilde polisitemia Vera olabilir demiştiniz tekrar rica etsem yeni sonuca bakabilirmisiniz

< id="BFI_" style="width: 1px; height: 1px; display: none;">
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2024 Saat 08:54
Polisitemia değil. Keşke bir de, şu Türk doktorların çok sevdiği  "Ferritin" bakılsa idi! 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.