Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Alerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
enorton1903 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı enorton1903 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Alerji
    Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2024 Saat 02:37
Hocam oğlum 12 yaşında ve çocuğun giderek artan alerjisi mevcut. Artan demişken değişik şeylere de alerjileri başladı. Küçüklükten beri bazı şekerlere boyalara alerjisi vardı. Bunlardan uzak tutuyoruz. Yüzmeye havuza gidiyordu. 2 sene önce her havuza gidiş sonrası tüm vücudu alerji olunca havuzu bıraktı. Bu sene denize alerjisi başladı. Önce denizde bir şeye mi temas etti dedik, deniz anası vs. Ertesi gün yine denize gidince oldu. Güneş kreminden şüphelendik, hiç sürmedik ama denizde yüzerken olduğunu farkettik. Hayatımda ilk defa deniz suyuna alerjisi olan birini gördüm. dizi dirsekleri yüzü kabarıyor. 11 senedir yoktu şimdi başladı. Az önce yatmaya giderken baktık yüzü yine kızarmış ve şişmiş. Ne yedin dedik bir şey yememiş. Yüzüne mi bir şey sürdün hayır dedi. Yatakta kitap okurken yüzünü 2 elinin arasına koymuş. Sayfaları çevirip tekrar yüzüne koymuş anlaşılan. Kitabın boyası yüzüne alerji yapmış. ne yapmamız gerekir bilemiyorum. Alerji olmaması için alerji yapan şeylerden uzak tutalım diyoruz ama yeni yeni nesneler çıkıyor karşımıza. bu çocuk denize girmeyecek, kitap okumayacak mı? bir tedavisi var mıdır? ilaçla vs geçer mi? ya da büyüdükçe değişir mi? yeni yeni şeylere alerjisi olmasından korkuyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Saygılar sunuyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119612
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2024 Saat 10:09
Genellikle bu tip allerjiler, aşırı temiz hatta steril bakılan, içme suyu ile banyo yapan, her ateşlendiğinde 
antibiyotik verilen aşırı titiz aile çocuklarında olur. 
Zamanla kaybolabilir. Biraz toprak ile haşır-neşir olması gerekiyor. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.