|
Su arıtma cihazları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aysefy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ara 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 164 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2024 Saat 09:15 |
Hocam ankaraya yeni taşındım çeşme suyunu içmek istiyoruz ama kararsız kaldık. Su arıtma cihazı taktırsak sağlığa herhangi bir zararı var mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118321 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
?? Bilemem. Komşularınıza bir sorun, onlar ne yapıyorlarmış?
Arıtma cihazlarının bir zararı yok. NİYE OLSUN Kİ??
|
|
![]() |
|
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bu konu ile ilgili bazı duyumlar suda ki faydalı mineraller yok ettiği söyleniyor. Bu açıkçası bana saçma geliyor çünkü bizim satın aldığımız sular da yine arıtılıyor diye biliyorum.
Birde arıtma cihazların mineraller ekleniyor zaten öyle bir tankeri var içinde küçük. Ne kadar etkili bilemem. Ama suyun temizliği için ölçüm yapıyorlar. Buz İstanbul da oturuyoruz. İçmek için kesinlikle uygun değil malum hatta filtre 6 aya kirleniyor yine cihaz yüksek ölçüyor filtre değişince düzeliyor tekrar suyun temizlik oranı
Düzenleyen Glnrkzy - 22 Ağu 2024 Saat 02:56 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118321 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
" bu konu ile ilgili bazı duyumlar suda ki faydalı mineraller yok ettiği söyleniyor. "
Tipik Türk doktor zırvalıklarınından biri daha! Sulardan alınabilecek ve faydalı olabilecek tek mineral; Fluor elementidir. O da, bizim sularda YOK. Çok eskiden; Isparta-Eğridir yöresindeki mahalli sularda aşırı Fluor vardı ve oranın halkının dişleri bu yüzden sarı-kahverengi olurdu! Ama hiçbirinin de dişi çürümezdi. Bu derecede Fluorosis bile çocuklara ve erişkinlere hiçbir zarar verememiştir. Fluor zehirlenmesi Türkiye'nin meşhur şarlatan doktorları tarfından parlatılmaktadır! Geri kalan minerallerin ise; zaten bir fayda sağlayabilecek bir seviyeleri YOKTUR! O uüzden filtre cihazını rahatlıkla kullanın. İstanbul'daki içme suları kaynağında içmeye uygundur! Ama dağıtım sırasında kullanılan borular çelik değil de beton borular ise, o bölgelerde risk vardır! Su kesintisi olduğunda, su tekrar geldiğinde "çamur gibi" geliyorsa, kesinlikle filtre gerekir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Ağu 2024 Saat 10:16 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|