|
Tahlil sonucu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Jasmined ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eki 2018 Konum: Antakya Durum: Aktif Değil Puanlar: 291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2024 Saat 16:20 |
Hocam merhaba,
34 yaşında kadınım. 172 boy 65 kg. 26 haftalık hamileyim.(2.gebeliğim) Bugün kan tahlilimin sonucu çıktı. Kan sonucunda bazı testler yüksek çıktı inceleyebilir misiniz? İlk sorum glukoz ve ldl normalken; hdl ve kolesterolun bu kadar yükselmesi neye bağlı olabilir. Glukoz 70,59 Referans (mg/dL 70-115) LDL Kolesterol 97,35 Referans (mg/dL 0-150) HDL Kolesterol 92,79 Referans (mg/dL 45-70) Kolesterol 216 Referans (mg/dL 0-200) *1 nisanda 138 çıkmıştı* Demir(serum) 92,42 Referans (ug/dL 37-145) Demir bağlama kapasitesi 358,49 Referans (ug/dL 110-371) Total Demir bağlama kapasitesi 450,91 Referans (ug/dL 250-400) *1 nisanda 280 çıkmıştı* Hocam ben şimdi demir takviyesi alıyorum yeterli mi gelmiyor, yoksa başka öneriniz olur mu? 3.5 ayda kan değerlerim çok değişti hamileliğe bağlı 5 kilo aldım. Tavsiyelerinize çok açığım, beslenmemden ne ekleyebilir ne çıkarabilirim. Çok teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
HDL; iyi huylu kolesterol.
Ayrıca da, menopoza girmemiş bir kadında Kolesterol baktırmak; art niyettir! Anemi için Hgb önemlidir. Türk doktor aklı ile iş yapmayın! Hgb:12g/dL'nin altında değil ise, Demir gerekmez.
|
|
![]() |
|
Jasmined ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eki 2018 Konum: Antakya Durum: Aktif Değil Puanlar: 291 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam tekrar bişey soracagım.
D vitaminim 28.52 geldi. Şuan damla hap ya da ampul almıyorum. 1 hafta sonra yazlıktan döneceğim. Hamileyken ampul içilir mi? Ampul mu almalıyım? Evde ocean d vit damla var onu mu kullanmalıyım? Kaç damla damlatmalıyım? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hgb kaç?
Mutlaka bir ay ara ile 2 ampul Dvit3 için.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hgb 12.9
hamileyken ampul içilir mi? sanki bir mesajda ampul hamileyken içmeyin demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kesinlikle anemi YOK!
Hamile iken Dvit3 ampul içilir!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|