Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tahlil ve Antistreptolozin yüksekliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tahlil ve Antistreptolozin yüksekliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nehar Semiha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nehar Semiha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tahlil ve Antistreptolozin yüksekliği
    Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2024 Saat 20:46

Merhabalar Kadir Doktorum…İki ay arayla karnımda alt batında sanki bir şey koptu hissi yaşadım ve her ikisinden sonra da kan bağışı sırasında hissedilen baygınlık hissini yaşadım, sonrasında gün boyu kalp çarpıntısı ve vücudun pek çok yerinde kalp atışı hissi yaşadım…Her ikisinde de Hastane acile gittim, tam batın katın ultrasonda pek bir şey çıkmadı ama kan tahlilinde Antistreptolizin, trigliserid, kolestrol ve bilirubin yüksek çıktı…Tabi işin içinde kalp çarpıntısı olunca Kardiyolojiye gidildi, 42 yaşında ve alt batında olunca Kadın Hastalıkları ile ilgili bir şey mi diye Kadın Hastalıklarına gidildi, 2-3 yıldır sürekli eklem ve kemik hastalıkları çektiğim için Romatolojiye gidildi ve hiç birinde pek bir şey çıkmadı…Bu arada hafif boğaz ağrısı ve kemik ağrısı hep var ve artık normalleşti…Ateş hiç yok…Doktorum siz bu virüs ve bakteri enfeksiyonlarını iyi tanıyorsunuz…Altta test sonuçlarım var, bu test sonuçları size bir şey ifade ediyor mu? Antistreptolozin yüksek çıktı, streptokok ile ilgili sanırım ve virüs ile alakalı değil bakteriyel bir şey…Streptokok ile ilgili yazı ve forumu okudum ama tedavi süreci nasıl olacak tam anlamadım…Doktorum kan tahlillerim teşhis ve tedavi ile ilgili size bir şey söylüyor mu? Herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim… Sağlık ve Esenlikler dilerim…          

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118945
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2024 Saat 14:43
O Laboratuvarın tahlilde yazdıgı ASO sınırı; 5 yaş çocuklarına ait. 12 yaş ustünde üst sınır; 320Todd ünitesidir. 
Doğrudur, bazı müellifler üst sınır olarak 200'ü kabul ederler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.