|
Karun ağrısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
moon ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ağu 2020 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 161 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2024 Saat 23:34 |
Kadir hocam branşınız değil ama en azından ne yapmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?Sabahtan beri karin agrisi var birde bastirinca sağ kasik tarafinda acıma ağrı hissediyorum.Bazen azalıp bazen artıyor ağrı.Aksam acile gittik tomografi çekildi kan tahlili bakıldı.Crp yuksek diye Ultracef 500 mg ilaç yazdı.Apandisist diye düşündüm ama değil dedi.Tomografide mezanterde kısa aksi 1 cm den kısa lenf nodlari izlendi yazıyor.Genel cerraha gidin ne demek olduğunu bilmiyorum dedi.
Crp 27.6 Wbc 10.4 Hct 34.4 Mch 26.9 Rdw- cv 26.1 Rdw-sd 76.1 Neu % 72.1 Neu# 7.5 Kan tahlilindeki referans dışındaki değerler Kadir hocam.
|
|
![]() |
|
moon ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ağu 2020 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 161 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ateşim 38 di hastaneye gittiğimde Kadir hocam.Ara ara usume geliyordu zaten.Parol buscopan serum taktılar.Gecen pazar günü gribal bir rahatsızlık geçirdim bu arada.Sizin gripte dediklerinizi yaptım sadece.Oksuruk kaldı bir tek.
40 yaşında kadınım hocam.
Düzenleyen moon - 24 Ağu 2024 Saat 23:56 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Apandisit ile hiç alakası YOK!!
Apandisit'te ağrı devamlıdır ve şiddeti giderek artar. WBC:10.4 kesinlikle antibiyotik gerekmiyor. Arkadan ishal gelebilir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ağu 2024 Saat 14:06 |
|
![]() |
|
Ağrı az ama devam ediyor hocam.Peki "mezanterde kısa aksi 1 cm den kısa lenf nodlari izlendi" bunun için genel cerrahiye gitmeme gerek varmı?Teşekkür ederim iyiki varsınız hocam.
Düzenleyen moon - 25 Ağu 2024 Saat 14:50 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118097 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ağrının onlardan olduğu NE malum??
Muhtemelen arkadan ishal gelecek.
|
|
![]() |
|
Kadir Hocam ishal olmadım aksine kabız oldum herhalde 2 gündür büyük tuvaletime bir kere zor çıktım.Ozellikle sağ tarafima bastirdigimda ağrı devam ediyor.Forumda mezanterde ki lenf nodlari ile ilgili cevaplarinizi okudum ama çocuklar için sorulmuş soruların cevapları.Yetiskinler içinde 2,5 3 cm olmadığı sürece onemsiz midir takip gerekir mi?Allah sizi yetiştiren anne babadan razı olsun Allah sizden razı olsun hocam.
Düzenleyen moon - 27 Ağu 2024 Saat 01:05 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Karın içi Lenf bezleri; savunma dokularıdır. Bunlarla uğraşmayın!
Bunların tamamı, sizleri korkutup doktorlara koşturmanız ve her türlü pahalı tetkikin yapılamsını kabul etmeniz için uydurulur! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|